Η απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα για τα περί σύλληψής του: Τιμά τη Δικαιοσύνη όταν τον συμφέρει

Η απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα για τα περί σύλληψής του: Τιμά τη Δικαιοσύνη όταν τον συμφέρει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πήρε θέση για την επίμαχη γνωμοδότηση του  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και για τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τόσο από τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), κ. Χρήστου Ράμμου, όσο και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Όλη η δήλωση Οικονόμου
«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν την Δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους. Αντίθετα, η Κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία: χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους. Εμείς σταθερά με τους κανόνες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα.

ΥΓ: Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, έναν πρώην Πρωθυπουργό, να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιους είδους θεατρινισμοί ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον σαν τον κ. Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι οι δύο τους εξακολουθούν να μοιάζουν σε πολλά».

 Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του καλεί τον κ. Ντογιάκο να τον συλλάβει καθώς ο ίδιος με αίτησή του ζήτησε από την ΑΔΑΕ να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο.

Ο κ. Ντογιάκος στη πολυσέλιδη γνωμοδότηση του καταλήγει ότι η πως δεν έχει αρμοδιότητα η ΑΔΑΕ, βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Τσίπρας για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Παραιτούμαι της ασυλίας μου, σας περιμένω να με συλλάβετε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα