Δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για τα F-16 και την Τουρκία - Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για τα F-16 και την Τουρκία - Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελου Συρίγου για την Τουρκία και τα F-16, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτηρίζοντάς τον «λαγό του κ. Μητσοτάκη». Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για επικίνδυνη πολιτική του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου» των ΗΠΑ που ακολουθεί η κυβέρνηση και τονίζει ότι η «κοροϊδία έχει και τα όριά της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη Βουλή το θέμα της πώλησης F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αποδεχθεί το αίτημα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, ως λαγός του κ. Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι “θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας”.

Η επικίνδυνη πολιτική του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της».

Δείτε τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελου Συρίγου στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε να πάρει η Τουρκία F-16».

«Εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16. Όχι τώρα, σε βάθος χρόνου. Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση. Φανταστείτε μια Τουρκία, η οποία έχει ρωσικά οπλικά συστήματα… δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα, συγκρατείται ως έναν βαθμό. Παράλληλα όλο αυτό το εμπάργκο όπλων που υπάρχει, μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε το χάσμα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δεκαετία, στα αμυντικά μας συστήματα», είπε ο κ. Συρίγος.

Επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος, ότι οι ΗΠΑ, δεν θα καταλήξουν σε απόφαση για την Τουρκία και τα f-16, πριν από τις προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα. «Δεν θα του κάνουν αυτό το δώρο του Ερντογάν. Θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις τουρκικές εκλογές και αφού ολοκληρωθούν θα δουν ποια θα είναι η επόμενη κατάσταση και θα προχωρήσουν», ανέφερε ο κ. Συρίγος.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα