Τουρκία - Ακάρ: Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια

Τουρκία - Ακάρ: Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια

Η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί απροκάλυπτα τη χώρα μας, αυτή τη φορά για να μην επεκτείνει ούτε ένα μίλι, όπως έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα, τα θαλάσσια σύνορα της.

Με πολεμική ρητορική και απειλές από την Άγκυρα φεύγει η φετινή χρονιά, καθώς μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ από την Ίμβρο κατηγόρησε για άλλη μία φορά την Αθήνα ότι προκαλεί προβλήματα στο Αιγαίο και προειδοποίησε πως η απειλή πολέμου είναι σε ισχύ, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα. Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά στρατιωτικοποιούνται, πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα», δήλωσε ο Ακάρ.

Η Ελλάδα κινείται πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι φίλοι και σύμμαχοι είναι ενήμεροι για την τουρκική παραβατική συμπεριφορά.

«Θεωρώ απαράδεκτη και αδιανόητη την άσκηση πολιτικής με την απειλή χρήσης βίας η πόσω μάλλον όταν η απειλή εκτοξεύεται από μια χώρα προς μια σύμμαχο της Η Ελλάδα έχει επιλέξει να απαντά σε αυτή την πρωτοφανή λεκτική έξαρση των απειλών με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Επίσκεψη σε ακριτικά φυλάκια στον Έβρο πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ελλήνων στρατιωτών που φυλούν τα σύνορα της χώρας.

Η τουρκική παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο τη φετινή χρονιά ήταν αμείωτη. Μέσα στο 2022 είχαμε από την τουρκική πολεμική αεροπορία 10.103 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, 216 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ 265 φορές οι Έλληνες πιλότοι ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα