Qatargate: Αυτές είναι οι βαλίτσες με τα μετρητά που βρέθηκαν στα σπίτια Καϊλή και Παντσέρι

Qatargate: Αυτές είναι οι βαλίτσες με τα μετρητά που βρέθηκαν στα σπίτια Καϊλή και Παντσέρι

Όλες οι εξελίξεις στο θέμα του φερόμενου χρηματισμού της Εύας Καϊλή.
Αντιμέτωπη με την πιθανότητα προφυλάκισης βρίσκεται σήμερα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή. Το δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου αναμένεται να κρίνει αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα περάσει το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στις φυλακές Χάρεν ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Δια μέσου του δικηγόρου της, η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα, και ούτε λίγο ούτε πολύ… τα «ρίχνει» στο σύντροφό της.

Όσο για τις επίμαχες δηλώσεις… έγιναν με την έγκριση της προεδρίας της Ευρωβουλής και της κυρίας Μέτσολα.

«Μπορέλ και Γιόχανσον συμφώνησαν συμφωνία. Εάν δεν αποδειχθεί ότι τα χρήματα είναι από το Κατάρ, δεν υπάρχει δωροληψία και αθωώνεσαι. Το Κατάρ δεν υπάρχει, δεν έχει σχέση η Εύα. Τους Ιταλούς πρέπει να ψάξουν και τις ΜΚΟ των Ιταλών στην Αφρική», τόνισε μιλώντας στο MEGA  ο δικηγόρος της πολιτικού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Χθες, οι αρχές του Βελγίου έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα χρήματα που κατέσχεσαν μετά από ταυτόχρονες εφόδους και επιχειρήσεις στην καρδιά των Βρυξελλών.

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ,  κυρίως 50ευρα και 20ευρα, κάποια 200ευρα και 500ευρα, ακόμα και… 5ευρα.

«Σε ένα σημείο ανακαλύφθηκαν 600.000 ευρώ στο σπίτι υπόπτου, 600.000 ευρώ σε μετρητά. Σε άλλη τοποθεσία, 150.000 ευρώ ανακαλύφθηκαν σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε άλλη τοποθεσία, σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, βρέθηκε βαλίτσα γεμάτη χρήματα. Δεν είναι γνωστό το ακριβές ποσό που υπήρχε στη βαλίτσα γιατί τα χαρτονομίσματα εξετάζονται για ενδεχόμενα αποτυπώματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος εισαγγελίας, Έρικ φαν Ντόις.

Σύμφωνα με πληροφορίες 750.000 βρέθηκαν στο σπίτι του φερόμενου ως εγκέφαλου του κυκλώματος, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι. Μέσα σε βαλίτσα που κρατούσε ο πατέρας της Εύας Καϊλή 600.000 και τα υπόλοιπα μέσα στο διαμέρισμα, που έμενε η Εύα Καϊλή με το σύντροφό της.

Ο δημοσιογράφος της Βελγικής εφημερίδας «Le Soir», Ζοέλ Ματρίς που έφερε στο φως το σκάνδαλο του Κατάρ, μίλησε στο MEGA και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παππά.

Αποκάλυψε ότι στο σπίτι της Εύας Καϊλή, εκτός από τα μεγάλα ποσά βρέθηκαν κοσμήματα και πανάκριβα τιμαλφή με σφραγίδα του Κατάρ.

Πού βρέθηκαν τα χρήματα
Λίγη ώρα πριν την έφοδο στο διαμέρισμα του ζευγαριού, ο Φραντζέσκο Τζόρτζι είχε συλληφθεί στο πάρκινγκ του Ευρωκοινοβουλίου.

Η καθαίρεση της Εύας Καϊλή
Υπό τη σκιά του «Qatargate» η Εύα Καϊλή καθαιρέθηκε από την αντιπροεδρία της Βουλής.

625 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, 2 απείχαν της ψηφοφορίας και ένας ευρωβουλευτής τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του τίτλου της αντιπροέδρου. Πρόκειται για τον Κροάτη Mislav Kolakušić, ο οποίος διαφώνησε με την καθαίρεση χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή του.

«Πολλοί από εμάς δεν είχαμε φανταστεί ότι θα ήταν πιθανό συνάδελφοί μας να εξαγοραστούν και αυτός είναι ο λόγος μια αποφασιστική αντίδραση ήταν απαραίτητη», σχολίασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Εκπλήσσομαι που η κυρία Καϊλή δεν αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της αντιπροέδρου ή να παραιτηθεί από μέλος της Ευρωβουλής», δήλωσε η Γαλλίδα Μανόν Ομπρί.

Φύλλο και φτερό η περιουσία της Εύας Καϊλή
Οι αρχές θα κάνουν έρευνα σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της πολιτικού αλλά και στην απόκτηση ακινήτων.

Όπως μία μεζονέτα 170 τ.μ., στο Ψυχικό την οποία αγόρασε το 2019.

Η αντικειμενική αξία: 600.000 ευρώ

Η εμπορική αξία το 2019: 850.000 ευρώ

Ενώ η εμπορική του αξία σήμερα: 1.000.000 ευρώ

Η αξία που δήλωσε η κυρία Καϊλή: 270.000 ευρώ

Η εταιρεία στο Κολωνάκι
Στο στόχαστρο και η εταιρεία στο Κολωνάκι, η εταιρεία που δημιούργησε πρόσφατα με τον Ιταλό σύντροφό της.

Η περιουσία της Εύας Καϊλή παραμένει δεσμευμένη, όπως και τα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου, των γονιών και της αδερφής της που ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών.

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικού όρους, παραμένει όμως στη Βελγική πρωτεύουσα δίπλα στην κόρη του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα