Υποκλοπές: Τι ζήτησε από την ΑΔΑΕ ο Τσίπρας

Υποκλοπές: Τι ζήτησε από την ΑΔΑΕ ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα 7/12 στην ΑΔΑΕ για το θέμα τον υποκλοπών. Ο κύριος Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο τη ανεξάρτητης αρχής «ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τα στοιχεία για κάθε άρση απορρήτου που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, δικαστές, δημοσιογράφους και στρατιωτικούς.

Πρόσβαση στα στοιχεία ως πολιτικός αρχηγός

«Κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση, ενημερώνοντας πως ο λόγος της επίσκεψης στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών ήταν να ζητήσει από τον πρόεδρο της Αρχής, «όπως ο νόμος ορίζει, πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία».

«Με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Πόσο δε μάλλον, με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι θιγόμενοι να μπορούν να προσφύγουν δικαστικά

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών), στην οποία σημειώνει την αρμοδιότητα της Αρχής όσον αφορά αφενός στον έλεγχο των νόμιμων διαδικασιών της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και αφετέρου στην ενημέρωση των θιγόμενων -ώστε να μπορούν να προσφύγουν δικαστικά-, αλλά και των πολιτικών αρχηγών, για τις εισαγγελικές διατάξεις άρσης του απορρήτου.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει επίσης την δυσχέρεια της Αρχής να ενημερώσει λεπτομερώς τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εισαγγελικές διατάξεις άρσης απορρήτου λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων (περισσότερες από 15.000 διατάξεις). Καταλήγει ζητώντας την ενημέρωσή του ως πολιτικού αρχηγού για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών που έχουν κοινοποιηθεί στην ΑΔΑΕ από τον Ιούλιο του 2019 και μετά και αφορούν πολιτικούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαστικούς, αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων ή διαφορετικά στη χορήγηση του συνόλου των εγγράφων που αφορούν την συγκεκριμένη περίοδο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα