Ελλάδα-Αλβανία: Κοντά σε συμφωνία για την ΑΟΖ

Ελλάδα-Αλβανία: Κοντά σε συμφωνία για την ΑΟΖ

O Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά από συνέντευξη στο Euractiv. Στις τότε δηλώσεις παρουσίαζε την Ελλάδα ως μια χώρα που κορόιδεψε την Ευρώπη και ζούσε πλουσιοπάροχα με τα λεφτά των Ευρωπαίων. Να σημειωθεί ότι ο Έντι Ράμα τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές μεταφέρθηκαν ανακριβώς.

Ελλάδα και Αλβανία είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συνυποσχετικού για την παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στη Χάγη μετά και από τη συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών στα Τίρανα.

«Πιστεύω πως είμαστε κοντά στην επίλυση του θέματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μας. Υπάρχει μεγάλη κατανόηση ανάμεσα στις ομάδες μας και πολλά που μπορούν ακόμα να γίνουν επίσης στο οικονομικό μέτωπο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να επισκεφτεί τα μειονοτικά χωριά, κάτι που δεν κατέστη εφικτό λόγω του καιρού.

«Σας έστειλα ένα βίντεο απευθείας από τη συνάντηση όταν πήγα εκεί και τους είπα, τι θέλετε να κάνουμε για εσάς; Είπαν αυτό και τούτο κι εκείνο ή απλά φέρτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ», σημείωσε ο Έντι Ράμα.

«Φαντάζομαι ότι θα γίνουν και τα δύο. Θα πρέπει μάλλον να γίνουν και τα δυο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημόσια συγγνώμη για τις δηλώσεις που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα και έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Λυπάμαι για κάτι που άκουσα ότι εγώ είπα κάποια περίεργα πράγματα για την Ελλάδα, για το πώς πέτυχε κάποια πράγματα – θα πάμε πίσω στην εποχή της Τροίας ίσως – αλλά δεν είναι κάτι που αφορά το παρόν και δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση τη σημερινή Ελλάδα. Ξέρετε ότι είμαι σοσιαλιστής αλλά δεν κρύβω ότι για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός», υπογράμμισε ο Έντι Ράμα.

Οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν στο Euractiv όπου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας παρουσίασε την Ελλάδα ως αρνητικό παράδειγμα όταν μπήκε στο ευρώ.

«Ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη. Επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την ελληνική μειονότητα το συντομότερο δυνατόν.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα