Νέες απειλές από την Τουρκία: Να μην παίρνουν τα μυαλά των Ελλήνων αέρα

Νέες απειλές από την Τουρκία: Να μην παίρνουν τα μυαλά των Ελλήνων αέρα

Η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, να λέει στους Έλληνες «να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά τους».

Την ίδια στιγμή, η Αθήνα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ για το τουρκολυβικό μνημόνιο, με την οποία επισημαίνει ότι αυτό αποσταθεροποιεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

«H Ελλάδα θα ήθελε να τονίσει ότι διατηρεί όλα τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς δικαίου και καλεί τη Λιβύη και το Τουρκία να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και να απόσχουν από κάθε πράξη που παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα και αποσταθεροποιεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Προκλήσεις συνέχεια

Με το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», να έχει βάλει πλώρη για έρευνες στα βορειοδυτικά  της Κύπρου, ο Χολουσί Ακάρ, με φόντο τα ενεργειακά αποθέματα της ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στην Αθήνα.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Επ’ ουδενί δε θα επιτρέψουμε να ποδοπατηθούν τα δικαιώματά μας. Και αυτά δεν αποτελούν απειλή. Γι’ αυτό να έχετε σωφροσύνη. Να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά σας, μ’ αυτά που σας λένε τρίτοι, να είστε λογικοί και να πατάτε γερά στο έδαφος».

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με την Αλβανίδα ομόλογο του όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν και τη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ενώ ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Ιταλό ομόλογό του όπου συζήτησαν διμερή θέματα αλλά και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα