Γκάλοπ - σοκ για το πολιτικό σύστημα

Καμπανάκι για το πολιτικό σύστημα αποτελεί η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται να γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φέρονται να καταγράφουν ιστορικά χαμηλά και να συγκεντρώνουν μαζί, ποσοστό μικρότερο από 45%. Το ΠΑΣΟΚ χάνει μεγάλο κομμάτι της εκλογικής δύναμής του και η διαφορά του από τη ΝΔ πέφτει στις δύο μονάδες, ενώ πρώτο κόμμα εμφανίζεται το Άκυρο – Λευκό και οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: ΠΑΣΟΚ 22,2%, νδ 20,2%, ΚΚΕ 8,7%, ΛΑΟΣ 4, ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, Δημοκρατική Συμμαχία  2,8%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Οικολόγοι – Πράσινοι 2,4% και Άκυρο -  Λευκό 30,6%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 38,2%, δεύτερος έρχεται ο...κανένας με 33,3 και τρίτος ο Αντώνης Σαμαράς με 25,1%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εμφανίζονται να αναγνωρίζουν στον  πρωθυπουργό ότι προσπαθεί για τη διάσωση της χώρας και σε ποσοστό 34,6% τον θεωρούν ως τον σημαντικότερο Έλληνα. Δεύτερος έρχεται ο Μίκης Θεοδωράκης, τρίτος ο Κάρολος Παπούλιας και τέταρτος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τέλος η δημοσκόπηση καταγράφει την αγωνία των πολιτών για την ανεργία και αναδεικνύει την ανάπτυξη ως το πρώτο θέμα που πρέπει να τρέξει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα