Η πρώτη αντίδσραση Πλεύρη για την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η πρώτη αντίδσραση Πλεύρη για την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

“Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης”, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

 Ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζει ότι η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό. Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ, τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας: 

“Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό. Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου. Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης”.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα