Υπόθεση υποκλοπών: Εντείνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Υπόθεση υποκλοπών: Εντείνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα των υποκλοπών. Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές και τα κακόβουλα λογισμικά βγήκε σε δημόσια διαβούλευση, ενώ χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης που μίλησε στο MEGA, έκανε λόγο για δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ η αλλαγή του νόμου για τις υποκλοπές, ενώ άφησε ανοιχτές τις πόρτες συνεργασίας με άλλα κόμματα.
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ποινή φυλάκισης 10 ετών για παρακολούθηση και καταγραφή.

Φυλάκιση ενός έτους για παραγωγή και διακίνηση παράνομου λογισμικού. Στη δικλείδα της διπλής εισαγγελικής κρίσης σε αίτημα παρακολούθησης προστίθεται η άδεια του Προέδρου της Βουλής για άρση απορρήτου πολιτικών προσώπων. Επίσης, διοικητής της ΕΥΠ θα μπορεί να διατελέσει μόνον διπλωμάτης ή ανώτατος αξιωματικός.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται ωστόσο η δυνατότητα ενημέρωσης ενός προσώπου για την παρακολούθησή του εφόσον έχουν περάσει τρία χρόνια από την παύση της.

Για διάταξη έκτρωμα και απόπειρα επισημοποίηση της «ομερτά» για τις παρακολουθήσεις ενόψει εκλογών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σχέδιο νόμου του κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις αποτελεί νομοθετική ταφόπλακα στην προσπάθεια να έρθει η αλήθεια στο φως. Και επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο την ενοχή του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ.

Για σημαντική δικαίωση μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την τριετία.

«Είναι ευθύνη του πρωθυπουργού. Ωραίο αυτό που κατέθεσε, να μην υπάρχει τριετία, να μάθουμε όλοι τι έχει συμβεί. Να επιτραπεί στην ΑΔΑΕ με νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα είναι και για προηγούμενα έτη, όχι μόνο για το μέλλον και τις τριετίες, δηλαδή να ξυπνήσουμε το 2024 να μάθουμε γιατί παρακολουθούνταν καμιά 10αρια βουλευτές. Τώρα θα μάθουμε προεκλογικά. Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές με φως και όχι με σκοτάδι», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για θεσμική παρακμή με πρωταγωνιστή το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, ήταν επί μήνες. αρνητής της πραγματικότητας.

«Να είστε σίγουροι ότι θα δικαιωθώ κα θα μάθω νόμιμα γιατί συνέβη αυτή η παρακρατική ενέργεια εις βάρος μου και εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Λέω σε όλους αυτούς που γράφονται τα ονόματά τους να πάνε βοηθήσουν τη δικαιοσύνη», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να φτιάξει μηχανισμό ελέγχου κινητών προκειμένου όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται σε λίστες παρακολουθήσεων να μπορούν να μάθουν αν έγινε απόπειρα σε βάρος τους με κακόβουλο λογισμικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα