Ένταση από τη δήλωση Φωτίου πως δυσαρεστημένοι επιχειρηματίες υποκινούν τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές

Ένταση από τη δήλωση Φωτίου πως δυσαρεστημένοι επιχειρηματίες υποκινούν τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές

Ένταση επικράτησε στη Βουλή μετά από δήλωση της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Θεανώς Φωτίου, πως δυσαρεστημένοι επιχειρηματίες υποκινούν τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές.

Η κ. Φωτίου υπαινίχθηκε ότι η ιστορία των υποκλοπών υποκινείται από μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από το πώς η κυβέρνηση διανέμει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η ίδια είπε πως “διασπαθίσατε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες, που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ”.

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι

Τις δηλώσεις που έκανε η Θεανώ Φωτίου στην Βουλή σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα «αποκαλύπτει» σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει στη δήλωσή του.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι «αποκαλύψεις» για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού. Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα