Μητσοτάκης για υποκλοπές: Εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό, δε μασάμε

Μητσοτάκης για υποκλοπές: Εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό, δε μασάμε

Παρέμβαση έκανε ο πρωθυπουργός για το θέμα των παρακολουθήσεων από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. « Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά δεν μασάμε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λίγο πριν τις εκλογές άλλαξε από κακούργημα σε πλημμέλημα την εμπορία και χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη δικαιοσύνη» τόνισε.

Παράλληλα έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. «Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«O Eρντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντί του αλλά έχει εμένα»

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως ρίχνει «λάσπη» στην κυβέρνηση και στον ίδιο προσωπικά. «Ο Ερντογάν δεν έχει κρύψει πως θα προτιμούσε να έχει τον κ. Τσίπρα απέναντί του αλλά έχει εμένα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι. Η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας», πρόσθεσε. 

«Για τις υποκλοπές δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη»

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων σημείωσε ότι «ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Τελευταίο τους καταφύγιο οι υποκλοπές. Μπερδεύουν συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Τι επιχειρούν να πείσουν; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου; Τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη».

«Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Και κάτι άλλο που λέει πολλά. Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ Ευρωεκλογών και Εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα. Σε ποιους άνοιγε το δρόμο;», πρόσθεσε. 

«Η Ελλάδα πρώτη χώρα που απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών»

«Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που θα κάνει ότι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από την δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ήμασταν πολύ ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε επιχειρησιακή αστοχία, αναγνωρίστηκαν ευθύνες».

«Πρώτος εγώ τις ανέλαβα και μίλησα για αυτές, προχωρήσαμε αμέσως σε μια πρώτη θεραπεία, αυξάνοντας τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις, ενεργοποιήθηκαν και η δικαιοσύνη και η βουλή, πρωτοβουλίες που αναγνώρισε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA όταν ήρθε εδώ και είχε ουσιαστικές συζητήσεις με πολλούς κρατικούς αξιωματούχους» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών και ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της.

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο. Ο καθένας στον ρόλο του» τόνισε.

 «Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση στις αλλαγές που δεσμευθήκαμε να κάνουμε»

«Η ΝΔ και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, εντός εισαγωγικών, αλλά λίγους. Δεν πειράζει, μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω πως δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση, κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευθήκαμε να κάνουμε. 'Αλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την δημόσια ζωή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση άλλωστε έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, αλλά ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Ο καθένας στον ρόλο του» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Στόχος μας είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία»

«Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία τους απαντώ λάθος διεύθυνση και σε αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά τα οποία πιστεύω και έχουμε δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό τους λέμε «όχι ευχαριστώ» και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντί τους, είμαι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η επόμενη κάλπη είναι μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης»

Για τις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η επόμενη κάλπη είναι μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. «Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες το σκάφος της χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι, αλλά γιατί καλείται να αποφύγει και τον σκόπελο που λέγεται απλή αναλογική, μια παγίδα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στην ακυβερνησία. Για αυτό και εμείς δεν μιλάμε για διπλές εκλογές, αλλά για εθνικές εκλογές δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει ώστε η δεύτερη να κάνει πιο ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών» τόνισε και υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Στόχος μας είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία».
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα