Ξεκάθαρη απάντηση της Αθήνας σε Σοϊλού: Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση τρομοκρατίας

Ξεκάθαρη απάντηση της Αθήνας σε Σοϊλού: Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση τρομοκρατίας

Απαντήσεις στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, για όσα υποστήριξε σχετικά με την Ελλάδα με αφορμή την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η κυβέρνηση είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη, είναι απολύτως καταδικαστέες πράξεις όπως αυτές στην Κωνσταντινούπολη» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συμπλήρωσε:

«Η χώρα έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομκορατίας παντού στον κόσμο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση για την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (14/11) από το σημείο της έκρηξης στον πεζόδρόμο Ιστικλάλ επιχείρησε να εμπλέξει την Ελλάδα με τον ισχυρισμό ότι οι «τρομοκράτες του ΡΚΚ» που έχουν συλληφθεί για την επίθεση «θα έφευγαν λαθραία για την Ελλάδα σήμερα αν δεν τους συλλαμβάναμε».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Σοϊλού τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από παρακολουθήσεις του δικτύου των τρομοκρατών προσθέτοντας ότι το σχέδιο του ΡΚΚ ήταν «να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Η απάντηση Θεοδωρικάκου 

«Η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορα της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα δεν θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της. Είμαστε από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί σήμερα στην εκπομπή του Σκάι «Αταίριαστοι", στέλνοντας ξεκάθαρη απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εσωτέρων της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέφερε ότι η γυναίκα που συνελήφθη για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στην Ελλάδα.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς και σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε με έμφαση: «Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη, όπου και να συμβαίνει και εναντίον οποιουδήποτε στρέφεται. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω -ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών το γνωρίζει αυτό- ότι η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορα της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της. Αυτή θέλω να είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Γι' αυτό άλλωστε κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πίεση στα σύνορα μας, την οποία αντιμετωπίζουμε με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο ως Ελληνική Αστυνομία».

Και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Οι γείτονες μας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ότι από τον Φλεβάρη- Μάρτη του 2020 μέχρι τις μέρες μας, οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται με οργανωμένο τρόπο ως ασύμμετρη απειλή, αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».


 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα