Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει, να προσέχει

Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει, να προσέχει

Ο Μεβλούτ Τσαβούσοβλου ρίχνει εκ νέου λάδι στη φωτιά, εμμένοντας στην αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
 
Για άλλη μια μέρα, η Τουρκία και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε νέες του δηλώσεις την Παρασκευή (30.09.2022). Και φυσικά, για ακόμη μια φορά, από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ΗΠΑ και Ε.Ε..

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μετέδωσε εξάλλου ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, «κάλεσε» την Ελλάδα να… προσέχει! «Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει. Πρέπει να προσέχει».

 Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ με την… άδεια (!) της Τουρκίας και κατηγόρησε την Αθήνα ότι «κρύβεται» πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε, ξανά, και την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. «Σε αυτή την απόφαση θα απαντήσουμε με μια συγκεκριμένη ενέργεια. Αν θέλετε να “σκαρφαλώσετε” στο νησί, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται», είπε και πρόσθεσε «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για προστασία συμφερόντων σε Αιγαίο και Κύπρο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα