Οικονόμου: Δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας – Η Τουρκία βρίσκεται σε υστερία

Οικονόμου: Δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας – Η Τουρκία βρίσκεται σε υστερία

Για υστερία της Τουρκίας έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα ακολουθεί τη διπλωματική οδό. Δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον παροξυσμό της Άγκυρας η Αθήνα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρχικά στην δήλωση Τσαβούσογλου. Μίλησε για μια ρητορική «παροξυσμού σε επίπεδο υστερίας» από πλευράς της Τουρκίας, που στόχο έχει η Ελλάδα να χάσει τη ψυχραιμία της, να αλλάξει την τακτική της.

«Αυτό όμως δεν θα το καταφέρει» είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματά της, η Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, καταργεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και από την άλλη πλευρά έχουμε την Ελλάδα ως σύμβολο σταθερότητας, ένα θέμα που θα τεθεί και αύριο στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο ατυχήματος στο πεδίο είπε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να παραβλέπουμε ούτε την υστερία, ούτε τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Συνεχίζουμε όμως ψύχραμα, έχουμε το δίκιο και τους συμμάχους με το μέρος μας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση μένοντας στην επιστολή των 15 χωρών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην πρόταση για πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συλλήψεις που έγιναν στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. «Δεν είναι άσυλο παρανομίας» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα