Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Το κλίμα που υπάρχει στο πολιτικό τοπίο της χώρας, στον απόηχο της «προεκλογικής ΔΕΘ», αποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που πραγματοποιήθηκαν μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σταθερό προβάδισμα 7 με 8 μονάδες διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο νέες μετρήσεις.

Το κυβερνών κόμμα καταγράφει 32,8% και η αξιωματική αντιπολιτευση 24,1% σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για τον ANT1. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 11,4%, ΚΚΕ 5,4%, Ελληνική Λύση 4,1% και ΜέΡΑ 25 2,8%.

Η αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές είναι εφικτός στόχος δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις εξωγενείς κρίσεις πανδημία, μεταναστευτικό, ενεργειακό και τις εσωτερικές ανακαταταξεις, εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, δημιιουργία νέων κομμάτων δεξιά της ΝΔ, παραμένει κυρίαρχος mε ένα ποσοστό που δείχνει ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος.

Δριμεια επίθεση στην κυβέρνηση εξαπελυσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επανέλαβε ότι η επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτελεϊ βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο «ταΐζει» τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας με την φορολογική αφαίμαξη των πολιτών από τους έμμεσους φόρους. Πρόκειται για μία συνειδητή, στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ακριβώς επειδή δεν τολμά να προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις που θα μειώσουν πραγματικά το κόστος της ενέργειας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο 30.6% ανέρχεται το ποσοστό της έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, σύμφωνα με έρευνα της Αlco για τον Αlpha. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 11,6%, ΚΚΕ 5,4%, Ελληνική Λύση 4,2% και με ΜεΡΑ25 3,1%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα