Νέα πυρά Θεοδωρικάκου για Τσίπρα: Διέσυρε την πατρίδα με Μόρια και Ειδομένη

Νέα πυρά Θεοδωρικάκου για Τσίπρα: Διέσυρε την πατρίδα με Μόρια και Ειδομένη

Απάντηση στην αιχμηρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τους πρόσφυγες που πέρασαν στην ελληνική επικράτεια μέσω του Έβρου, έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 Ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αρχικές ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ ότι οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος, ανέφερε στη χθεσινή δήλωσή του: «Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους «καταραμένους του Έβρου», που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του. Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις».

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπισμού από τον τέως πρωθυπουργό που διέσυρε την πατρίδα με Μόρια και Ειδομένη», ήταν η απάντηση του κ, Θεοδωρικάκου.

 Αναλυτικά η δήλωσή του:

Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε.
Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους.
Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.
Η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία.
Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους Νόμους μας και το διεθνές δίκαιο διαδικασίες.
Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο και αν ο κ. Τσίπρας αρνείται να την αναγνωρίσει.
Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως.
Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».