Παρακολουθήσεις: Νέα πολιτική κόντρα με αφορμή δηλώσεις για την ΕΥΠ

Παρακολουθήσεις: Νέα πολιτική κόντρα με αφορμή δηλώσεις για την ΕΥΠ

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του επίκουρου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ακρίτα Καϊδατζή.

«Και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει την ΕΥΠ και να ιδρύσει νέα υπηρεσία πληροφοριών. Και αφού μαζί καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις της, οι υπάλληλοί της δεν θα προστατεύονται από τη μονιμότητα και θα μπορούν ν’ απολυθούν».

Η άποψη του κ. Καϊδατζή για κατάργηση της ΕΥΠ βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη.

«Προσυπογράφω κύριε καθηγητά του Συνταγματικού Δικαίου».

Αντέδρασε η ΝΔ
Οι αναρτήσεις σήμαναν «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβέρνηση να κάνει αναφορά σε άρθρο του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία».

«Ένα άρθρο που ήρθε απλώς να συμπληρώσει, να υπογραμμίσει και να επιβεβαιώσει αντίστοιχες παλαιότερες δηλώσεις του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλα παρόμοια».

«Το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα αδίστακτο καθεστώς με μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική σύγκρουση αναμένεται να κορυφωθεί στις 22 Αυγούστου, όταν και θα ανοίξει εκτάκτως η Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα