Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία του εκλεκτού σας και βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία του εκλεκτού σας και βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη

Μιας και μίλησε για εκτσογλανισμό ο κος Μητσοτάκης, να σας πω ποιος είναι ο εκτσογλανισμός. Είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Γιατί όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών, περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμη και αν έχεις διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα. Ακόμη και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κύριος Λιγνάδης. Που θα μας κουνάει και το δάκτυλο τώρα. Ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Με σκληρό τρόπο απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, στα όσα είπε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός και στη συσχέτιση της επίθεσης εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού «Real FM» με την κριτική που άσκησε στον Χριστόφορο Βερναρδάκη για τα όσα είπε εναντίον της Νίκης Κεραμέως, που τη χαρακτήρισε «Πισπιρίγκου της Παιδείας».
 
«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε εσπευσμένα κατά τη πρώτη μέρα συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου για την Παιδεία και όχι κατά την ημέρα της ψήφισής του αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν ξεκινήσει την τοποθέτηση του για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βρήκε την ευκαιρία να προβεί σε «μια πρωτοφανή ακρότητα, σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, να συνδέσει την επίθεση με τη πολιτική αντιπαράθεση για τα εκπαιδευτικά θέματα και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους». Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την παρέμβασή του με μια δήλωση που, όπως σημείωσε, εκφράζει ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.

 Μέσω αυτής, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε «μια άστοχη, ατυχή και απαράδεκτη διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό της κ.Κεραμέως. Μια διατύπωση όμως που αμέσως απεσύρθει», για να «αντιπαραβάλει την ορολογία του χαμαιτυπείου από το βήμα της βουλής και να αποκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή».

Μάλιστα, απάντησε στα περί «εκτσογλανισμού» της πολιτικής ζωής για την οποία μίλησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι «εκτσογλανισμός» είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του στη Δικαιοσύνη, την ελευθερία του Τύπου, την ακρίβεια και την ενέργεια.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Το γάντι του διχασμού που έριξε χτες ο κύριος Μητσοτάκης από αυτό το βήμα εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε. Στο στόχο του διχασμού, στον οποίο θέλει για ίδιον όφελος να παρασύρει την κοινωνία, εμείς αντιτάσσουμε το στόχο της ενότητας της κοινωνίας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του.

Και για να παραφράσω τα λόγια ενός μεγάλου κοινοβουλευτικού άνδρα της αριστεράς, σε άλλες ταραγμένες εποχές, του Ηλία Ηλιού. Εμείς, κύριε Μητσοτάκη και κύριοι της πλειοψηφίας. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα. Θα σας ταράξουμε στην πολιτική ψυχραιμία. Θα σας ταράξουμε στη νηφαλιότητα και στην υπευθυνότητα. Στον τοξικό σας κατήφορο δε θα παρασυρθούμε.

Γιατί είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία, γιατί είναι επικίνδυνος για το τόπο. Το χορό του διχασμού ας τον σύρετε μόνοι, μαζί με τους οργανοπαίχτες των συμφερόντων που υπηρετείτε και τους χειροκροτητές της ενημέρωσης 108.

Κατανοούμε ότι βρίσκεται ο αρχηγός σας σε πανικό από τα αδιέξοδα της ανεπάρκειάς του να διαχειριστεί τις κρίσεις που ο ίδιος πολλαπλασίασε. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνεται παραγωγός τοξικότητας και διχασμού. Πήρε αφορμή, είναι αλήθεια, από μια άστοχη, ατυχή και απαράδεκτη διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό σας κυρία υπουργέ. Μια διατύπωση όμως που αμέσως απεσύρθη. Που ο ίδιος άμεσα ζήτησε συγνώμη. Και που προφανώς δεν εκφράζει ούτε το κόμμα μας ούτε εμένα προσωπικά. Που πολλές φορές είμαι οξύτατος στη πολιτική κριτική αλλά ποτέ με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Δε σας ήταν αρκετή αυτή η συγνώμη κυρία υπουργέ; Και ακόμη και αν υποθέσουμε ότι δε σας έφτανε. Είναι ένδειξη πολιτικού ήθους απέναντι στη καθαρή συγνώμη να έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αντιπαραβάλει την ορολογία του χαμαιτυπείου από το βήμα της βουλής και να αποκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους τσογλάνια; Και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή; Αυτό είναι το απώτατο όριο της τοξικότητας και του διχασμού. Είναι ύβρης όχι απέναντι στην αντιπολίτευση αλλά απέναντι στους θεσμούς και στην ίδια τη δημοκρατία.

Και να ξέρετε, δεν αισθανθήκαμε οργή όταν ακούσαμε τον κύριο Μητσοτάκη. Τρόμο αισθανθήκαμε. Όπως και εκατομμύρια Έλληνες. Τρόμο για το τι μπορεί να διαπράξει ακόμη αυτός ο άνθρωπος εις βάρος της αλήθειας, της κοινωνίας και της δικαιοσύνης για να κρατηθεί στην εξουσία.

Δημοσιογράφοι διώκονται αδίκως. Δημοσιογράφοι παρακολουθούνται. Δημοσιογράφοι δολοφονούνται. Μέσα ενημέρωσης παραδίνονται στις φλόγες. Και ο πρωθυπουργός που ορκίζεται στην ελευθερία του Τύπου και έχει κάνει την ασφάλεια του πολίτη σημαία, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, φοράει την τήβεννο του δικαστή για να καταδικάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με κατηγορίες ανείπωτες.

Κλίμα ζόφου είναι αυτό που επιχειρεί να επιβάλει στην κοινωνία .Που δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό. Και μιας και μίλησε για εκτσογλανισμό ο κος Μητσοτάκης, να σας πω ποιος είναι ο εκτσογλανισμός. Είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Γιατί όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών, περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμη και αν έχεις διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα. Ακόμη και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κύριος Λιγνάδης. Που θα μας κουνάει και το δάκτυλο τώρα. Ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Το αίσθημα της ατιμωρησίας και της αδικίας που μου μετέφεραν χθες οι γονείς του Ζακ. Που οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του, επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι, επίσης σκανδαλωδώς μετά τη καταδίκη τους. Και οι συνήγοροι πανηγύριζαν ότι νίκησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και προπηλάκιζαν τη Μάγδα Φύσα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Να σας πω κι άλλα; Η έξωση της συνταξιούχου από τη πρώτη της κατοικία στου Ζωγράφου για χρέη 15.000 ευρώ ενώ ο κύριος Μητσοτάκης έχει δάνεια 1,3 εκατ., όλο το υπουργικό μαζί 12,4 εκατ. και το κόμμα σας πάνω από 350 εκατ. Και για εσάς δεν τρέχει τίποτα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Η λεηλασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τη ΔΕΗ των γκόλντεν μπόυς που μοιράζονται 16 εκ μπόνους και έχουν μισθούς 360 χιλιάρικα το μήνα, ενώ η πλειοψηφία δε βγάζει τη Τρίτη βδομάδα του μήνα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός. Η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας που δήθεν θα φορολογούσατε. Που από το 1,5 δισ. το έκανε η ΡΑΕ 930 εκατ. ευρώ, το φτάσατε αρχικά στα 600, για να μας πείτε σήμερα ότι είναι μόλις 300 εκατ. Για να μη στεναχωρήστε τους ιδιώτες με φορολόγηση και κυρίως τους μετόχους της ΔΕΗ. Αφού θα τους πάρτε 200 και θα τους δώσετε από τους καταναλωτές επιπλέον 300 εκατομμύρια. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Ότι τάξατε 600 ευρώ power pass, επιστροφή για τη ρήτρα της απάτης στους λογαριασμούς ρεύματος και τώρα οι πολίτες βλέπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μεσοσταθμικά μόλις 17 ευρώ. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Ότι δίνετε επίσης τιμητική πολιτογράφηση σε έναν Τούρκο καταζητούμενο από την Interpol, υμνητή του ψευδοκράτους και τον κάνετε Έλληνα πολίτη, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζούνε τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και έχουν κάνει και παιδιά εδώ, δε θα την πάρουν ποτέ. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Στην καρέκλα του πρωθυπουργού κάθεται ένας άνθρωπος που δεν είναι μόνο ανεπαρκής, δεν είναι μόνο υπεύθυνος για το δράμα της κοινωνίας μας σήμερα, είναι και ο πιο κυνικός, ο πιο αλαζόνας, ο πιο διχαστικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Και ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη παρέμβαση σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο και πάρω χρόνο από τα θέματα που αφορούν τη παιδεία». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα