Ο Μητσοτάκης έχασε τη ψυχραιμία του με Έλληνα δημοσιογράφο - Ο απίστευτος διάλογος

Απίστευτη επίθεση Κυριάκο Μητσοτάκη σε Έλληνα δημοσιογράφο, που απήθυνε ερώτηση στον πρωθυπουργό στο Στρασβούργο.

Ο πρωθυπουργός έχασε την ψυχραιμία του και τα όσα ακολούθησαν ήταν πρωτοφανή

«Θυμίστε μου, από πού είστε εσείς;» ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Έλληνα δημοσιογράφο του Euractiv. 

Όταν ο πρωθυπουργός άκουσε το μέσο που εκπροσωπούσε, όπως και το Mega με το οποίο συνεργάζεται, φανερά έντονα ενοχλημένος επιτέθηκε στον δημοσιογράφο λέγοντάς του: «Γράψατε ψέμματα. Η Βεστάνγκερ δεν μου είπε τίποτα τέτοιο. Όταν κάνετε ρεπορτάζ, να μας ρωτάτε κι εμάς». 

Αφορμή για την επίθεση το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Euractiv, σύμφωνα με το οποίο, «θέμα αναποτελεσματικότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος και σοβαρών καθυστερήσεων έθεσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ». 

Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι έμειναν ενεοί μπροστά στην εικόνα ενός πρωθυπουργού που είχε χάσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας. 

Ο συντάκτης του Euractiv ψύχραιμος ρώτησε εάν αυτά αποτελούν επίσημη διάψευση του επίμαχου ρεπορτάζ. «Ναι και είναι on the record» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος όμως επέμεινε και είπε στον δημοσιογράφο «γράφετε σαχλαμάρες». 

Ο δημοσιογράφος απάντησε «με προσβάλλετε κύριε πρωθυπουργέ». Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν πειράζει, θα το αντέξετε». Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε φανερά ενοχλημένος από την ενημέρωση, προτού δεχτεί άλλες ερωτήσεις.

Λίγα λεπτά μετά τις επισημάνσεις για την ελευθερία του Τύπου
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά πριν την επίθεση στον δημοσιογράφο του Euractiv και του MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βρεθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας να ακούει τον Μαλίκ Αζμανί, αντιπρόεδρο της ομάδας των Φιλελεύθερων που πρόσκειται στο κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν να αναφέρεται στην 108η θέση της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αζμανί είπε στον πρωθυπουργό από το βήμα της Ολομέλειας: "Θα είμαι ειλικρινής κύριε Πρόεδρε όπως είμαι πάντα. Μας προβληματίζει η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των Μέσων και της Ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει ήδη τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι σημαντικό κύριε πρωθυπουργέ να υπάρχει πολυφωνία και ελευθερία".

Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας στον Μαλίκ Αζμανί, είπε πως στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει τα πάντα χωρίς έλεγχο, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα δύο πρωτοσέλιδα, ένα της εφημερίδας Αυγή και ένα της εφημερίδας Δημοκρατία, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει πως από τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθερα εφημερίδες που του κάνουν κριτική, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα.

.ieidiseis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα