Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Χαστούκι των Βρυξελλών στη ρητορική προκλήσεων της Τουρκίας

Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Χαστούκι των Βρυξελλών στη ρητορική προκλήσεων της Τουρκίας

Οργή στην Άγκυρα από το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή θέση με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ. Η Τουρκία δεν μπορεί να περιοριστεί στα σύνορά της δηλώσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Ερντογάν θα λάβει την απάντηση που πρέπει αν θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση.
Η Αθήνα πήρε από τις Βρυξέλλες αυτό που ήθελε: Μία σαφή αναφορά στα συμπεράσματα του Συμβουλίου για το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών μελών αλλά και για την ένταση που καλλιεργεί στην ευρύτερη περιοχή.

Προκλήσεις «επάνω» στη σύνοδο
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του αναλυτικά για όλες τις τελευταίες επιθετικές δηλώσεις από τα πλέον επίσημα τουρκικά χείλη. Δεν είναι τυχαίο πως την ώρα που στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι συζητούσαν, ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν επανερχόταν στα περί αποστρατικοποίησης νησιών.

«Ανυπόστατη η ρητορική της Τουρκίας»
Πλησιάζοντας τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε και αφού εκτίμησε πως η Τουρκία δε χωρά στα σύνορά της, θυμήθηκε και πάλι την Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση «έξυπνων» βομβών στην Ελλάδα
Η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε το MEGA, πρόκειται να αποκτήσει «έξυπνες» βόμβες αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι βόμβες αυτές χρησιμοποιούνται στην καταστροφή ιδιαίτερα θωρακισμένων στόχων.

Διάβημα στην Άγκυρα για κάθε παραβίαση
Εντολή να γίνεται διάβημα κάθε φορά που γίνονται παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου έδωσε ο Νίκος Δένδιας, καθώς η Αθήνα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει αναπάντητη καμία τουρκική πρόκληση.

Κύπρος: Υπογραφή συμφωνίας για προμήθεια 6 Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων
Νέα εποχή για την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο, καθώς χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας η υπογραφή της συμφωνίας για προμήθεια 6 Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ με δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη 6.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα