Λάβρος ο Μενέντεζ κατά της Τουρκίας: Η στάση της για Σουηδία – Φινλανδία εξυπηρετεί τον Πούτιν

Λάβρος ο Μενέντεζ κατά της Τουρκίας: Η στάση της για Σουηδία – Φινλανδία εξυπηρετεί τον Πούτιν

Η Tουρκία παίζει διάφορα παιχνίδια σε πολλά ταμπλό, χωρίς να σταματήσει ούτε λεπτό να προκαλεί με την επιθετικότητα της της χώρα μας. Ο Aμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ήταν λάβρος κατά της Τουρκίας για τη στάση που τηρεί εντός του ΝΑΤΟ.
Λάβρος κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά την ομιλία του στην ακρόαση της Γερουσίας όπου εξετάζεται η ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας.

«Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ απαιτεί ομώνυμη απόφαση όλων των χωρών μελών και οι επιφυλάξεις της Τουρκίας που στέκεται εμπόδιο στην διαδικασία εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του Πούτιν», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Αποστομωτική απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Τούρκο βουλευτή
Την Τετάρτη, Τούρκος βουλευτής στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης επιχείρησε να στήσει «ενέδρα» στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πιστός στην προσφιλή τακτική της Άγκυρας ο Τούρκος βουλευτής έκανε το μαύρο άσπρο λέγοντας ότι είναι αντιφατικό η Ελλάδα να ζητά προσφυγή στη Χάγη, ενώ δεν αναγνωρίζει το διεθνές δικαστήριο και έκανε λόγο για αποστρατικοποίηση των νησιών.

Κατασκοπεύουν την Ψέριμο
Το κρατικό πρακτορείο «Ανατολού» με μια επιχείρηση που θύμιζε περισσότερο αποστολή ανιχνευτών παρά ρεπορτάζ, προσέγγισε την Ψέριμο με πλωτό τονίζοντας πως, το νησί αυτό έχει παράνομα στρατιωτικοποιηθεί από την Ελλάδα ενώ βρίσκεται μέσα σε τουρκικά χωρικά ύδατα και μόλις 8 χιλιόμετρα από την τουρκική ακτή.

«Γεγονός είναι ότι το Κετς (Ψέριμος) είναι 3 μίλια κοντά στην ηπειρωτική μας χώρα και σύμφωνα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λοζάνης το νησί είναι δικό μας. Αλλά η Ελλάδα έβαλε σημαία. Με άλλα λόγια αυτή η σημαία που διεκδικεί το νησί μας είναι ένα έγκλημα σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία», σχολίασε ο απόστρατος της τουρκικής αεροπορίας, Γκουρσέλ Τοκμάκογλου.

Με ένα εντυπωσιακό Elephant Work Ελληνική Γαλλική Βρετανική και Ελβετική αεροπορία στο πλαίσιο της άσκησης Ocean hit που ολοκληρώνεται αύριο ακονίζουν τις δυνατότητές τους.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με 5 F-16 της 330 Μοίρας.

Συνελήφθη η ανιψιά του Γκιουλέν ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα
Στη σύλληψη της ανιψιάς του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν προέβησαν οι τουρκικές Αρχές. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν ως έκτακτη είδηση τα ΜΜΕ της γείτονος, συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της «Γενισαφάκ», «10 άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν από τα στρατεύματα στα σύνορα».

Όπως επισημαίνεται «στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO και μια από αυτούς ήταν η Sümeyye Gülen, ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Νέα αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία
Την ίδια ώρα, η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένει και αυξάνεται.

Ενώ η Ελλάδα δέσμευσε περιοχή στο Καστελόριζο για ασκήσεις του στόλου, οι Τούρκοι τώρα λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε οι ασκήσεις γιατί είναι δική τους περιοχή.

Η Αθήνα δέσμευσε την περιοχή νότια της Ρόδου και του Καστελορίζου για να διεξάγει σήμερα αεροναυτική άσκηση στην περιοχή.

Η Τουρκία, αμφισβητώντας το ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα, βγήκε χτες με μία αντι-NAVTEX υποστηρίζοντας ότι ο χώρος αυτός είναι δικής της δικαιοδοσίας. Προχώρησε, μάλιστα, στην έκδοση δική της NAVTEX, με ακριβώς τις ίδιες συντεταγμένες και την ίδια ώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα