Συνάντηση Μητσοτάκη – Ντράγκι απόψε στη Ρώμη – Τι συζήτησε ο Πρωθυπουργος με τον Μπόρις Τζόνσον

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ντράγκι απόψε στη Ρώμη – Τι συζήτησε ο Πρωθυπουργος με τον Μπόρις Τζόνσον

Στη Ρώμη, όπου και θα συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι, θα βρεθεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των μελών του ΝΑΤΟ. Εχθές ο πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά και με τον ομόλογό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο megatv.com στις 20.30 ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη. Πρόκειται για συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται παραμονή της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι δύο ηγέτες έχουν ταυτόσημες απόψεις, και σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας που προκαλούν οι ενεργειακές ανατιμήσεις λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά.

Την Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής θα είναι στην πλευρά εκείνων των ηγετών που ζητούν ευρωπαϊκή απάντηση τώρα για τις τιμές του φυσικού αερίου, ενώ βέβαια απόψε θα συζητήσουν και ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη.

Εχθές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και την επίδειξη ενότητας της Συμμαχίας στη στήριξη της Ουκρανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τζόνσον για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας, ενώ συμφώνησαν να έχουν και διμερή συνάντηση στη Μαδρίτη αν το επιτρέψουν τα προγράμματά τους την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα