Δίκη Χρυσής Αυγής: Απουσιάζουν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ρουπακιάς – Καταδίκη ζητά η Μάγδα Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απουσιάζουν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ρουπακιάς – Καταδίκη ζητά η Μάγδα Φύσσα

Άνοιξε η αυλαία της δίκης στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τόσο μέσα όσο και έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Επτά μόνο από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους οδηγήθηκαν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου όπου συνεδριάζει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καθώς οι υπόλοιποι επέλεξαν να παραμείνουν στη φυλακή.

Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος. 

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Από το εδώλιο απουσιάζουν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο δικαστήριο είναι μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου.

Μάγδα Φύσσα: Καταδίκη
   
«Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και πρωτόδικα. Καταδίκη» είπε η Μάγδα Φύσσα κατά την είσοδο της στη δικαστική αίθουσα.

Η δίκη στο Εφετείο ξεκινά σχεδόν 20 μήνες από την πρωτόδικη ιστορική απόφαση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, με σύσσωμη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βαρύτερης ποινής.

Λίγο μετά της 9 το δικαστήριο ανέβηκε στην έδρα ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα οι δικαστές αποχώρησαν και πάλι καθώς όπως ενημερώθηκαν πολλοί συνήγοροι δεν είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν στην δικαστική αίθουσα λόγω των μέτρων ασφαλείας και των διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα