Πού έβαλε η κυβέρνηση τον Ευάγγελο Βενιζέλο; Η πρόταση που έγινε αποδεκτή

Πού έβαλε η κυβέρνηση τον Ευάγγελο Βενιζέλο; Η πρόταση που έγινε αποδεκτή

Στο Στρασβούργο και ειδικότερα στο Συμβούλιο της Ευρώπης αναμένεται να βρεθεί σύντομα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατόπιν προτάσεως της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατόπιν συνεννόησης με το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες στην γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρία Μπούρτις, να ενταχθεί ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στην Επιτροπή των Σοφών του διεθνούς οργανισμού. Είχε προηγηθεί επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Βενιζέλο, η οποία έχει σε πολύ καλό κλίμα.  

Ο πάλαι ποτέ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να έχει δεχθεί τη θέση και θα μεταβεί στη Γαλλία προκειμένου να μελετήσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Σοφών τα επόμενα βήματα του Συμβουλίου εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, της ενεργειακής κρίσης και των σημαντικών γεωπολιτικών αλλαγών.

Ο κ. Βενιζέλος ορίζεται μέλος της επταμελούς ομάδας υψηλού επιπέδου (Council of Europe’s High-level Reflection Group) που θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθώντας τους καταστατικούς σκοπούς του και τις ευρωπαϊκές αξίες. Στην ομάδα, εκτός από τον κ. Βενιζέλο, συμμετέχουν οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίτσοβα, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μοργκερίνι, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ινέ Μαρί Έρικσεν και ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρας Ζοσέπ Νταλιερές Κοντίνα. Θυμίζουμε ότι στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος είναι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Πάνος Μπεγλίτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα