Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - Στον δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - Στον δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ

«Υπάρχει διέξοδος για τον λαό κι αυτή δεν βρίσκεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δρόμο μόνιμα ανοιχτό για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων, αλλά πάντα κλειστό για τις ανάγκες της εργατικής τάξης, του λαού, δεν βρίσκεται στον δρόμο του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εκεί που ανταλλάσουν την αντιλαϊκή σκυτάλη τα κόμματα και οι κυβερνήσεις τους. Η διέξοδος για τον λαό, βρίσκεται στον δικό του δρόμο. Εκεί όπου θα συναντιούνται οι εργάτες με τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, εκεί που θα ενισχύουν τη δική τους κοινωνική συμμαχία και θα παλεύουν, όχι μόνο να πάρουν ανάσες ανακούφισης, να σταθούν όρθιοι, αλλά θα προσπαθούν να βγάλουν από τη μέση τα εμπόδια, και θα στεριώνουν την απόφασή τους να τραβήξουν μπροστά για τις δικές τους ανάγκες», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Εκεί, το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις. Καταθέτει το δικό του σχέδιο, τη δική του πολιτική πρόταση διεξόδου που αφορά ακριβώς το πώς θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες» τόνισε στη συνέχεια και προσέθεσε: «Μόνο το ΚΚΕ έχει σχέδιο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, σχέδιο επεξεργασμένο, επιστημονικό, που πατάει στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, αξιοποιεί το εργατικό επιστημονικό δυναμικό της και δίνει την απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα: Ναι, ο λαός αυτού του τόπου, μπορεί να ζήσει όπως του αξίζει, όπως ορίζει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία».

Αναφέρθηκε στις ενδείξεις πως ήδη η ΕΕ και η Ευρωζώνη, βρίσκονται μπροστά σε νέα οικονομική κρίση και στην αύξηση της πιθανότητας σοβαρής επιβράδυνσης της διεθνούς οικονομίας. Σημείωσε ότι «το αισιόδοξο κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η ελληνική κυβέρνηση, με την έξοδο από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο 2022, και τους ρυθμούς ανάπτυξης, δεν προκύπτει από πουθενά». Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση για να καθυστερήσει τις όποιες δυσοίωνες εξελιξεις στην οικονομία «ποντάρει, όπως έκαναν άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις, στον κλάδο του τουρισμού» ενώ τελευταία «μιλούν και για τουριστικό θαύμα».

Είπε ότι «οι μόνοι που δικαιούνται να μιλούν για "θαύμα" είναι οι μεγαλοξενοδόχοι» και προσέθεσε: «Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στον Τουρισμό, πληρώνουν πανάκριβα και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και το "τουριστικό θαύμα" που διαμορφώθηκε στις γαλέρες των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων».

Αναφέροντας ότι «στο πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης έχει ήδη γραφτεί, πώς θα στηριχθούν οι μεγάλοι όμιλοι, ιδιαίτερα της "Πράσινης Ανάπτυξης", μέσα και από το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό το νέο υπερμνημόνιο που όλα τα κόμματα έχουν στηρίξει», σημείωσε ότι «η μόνη διαφορά τους είναι σε ποιούς ομίλους θα καταλήξουν αυτά τα κονδύλια, που θα πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι, ο λαός».

«Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την ακρίβεια στην ενέργεια, μπορούν να δώσουν ανάσα στα λαϊκά νοικοκυριά κι εδώ στην Κρήτη που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, που βρίσκονται καθημερινά με την απειλή διακοπής του ρεύματος. Μπορούν να δώσουν ανάσα στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες που συσσωρεύουν χρέη πάνω στα χρέη αλλά και στους βιοπαλαιστές αγρότες» υπογράμμισε.

«Στο πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης έχει ήδη γραφτεί με μεγάλα γράμματα η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σχέδια τα οποία όλοι χωρίς καμιά εξαίρεση υπηρέτησαν και υπηρετούν» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «και η κατάληψη των ελληνικών τάνκερ από ιρανικές ένοπλες δυνάμεις που, όπως φαίνεται, είναι αντίποινα γιατί οι ελληνικές αρχές είχαν κατασχέσει πριν λίγο καιρό δικό τους φορτίο πετρελαίου, σύμφωνα με τις οδηγίες των ΗΠΑ, αποδεικνύει στην πράξη τους κινδύνους της εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ».

Σχετικά με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας είπε ότι αποτελεί «απόδειξη πως οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές υποδομές, οι βάσεις, όχι μόνο δεν αποτελούν "ασπίδα προστασίας" για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά αντίθετα αποτελούν μαγνήτη επιθέσεων. Μέχρι την Αλεξανδρούπολη έφτασαν τα τουρκικά μαχητικά. Λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ και το ταξίδι του Μητσοτάκη. Τέτοια είναι η στήριξη των ιμπεριαλιστών συμμάχων στην Ελλάδα, που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βαφτίζουν "διαφωνίες" τις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας ενώ η ΕΕ δίνει συμβουλές για "καλή συνεργασία". Λογικό. Πώς αλλιώς, χωρίς "καλή συνεργασία" θα προχωρήσουν οι επικίνδυνοι συμβιβασμοί για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τις ευλογίες όλων τους;».

«Μόνο που αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις, δεν κλείνουν τα μέτωπα αλλά ανοίγουν μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα για το λαό μας» σημείωσε.

Είπε ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ «είναι γραμμένο πως θα υλοποιηθούν οι κοινοί για τα αστικά κόμματα, στρατηγικοί στόχοι του κεφαλαίου τους οποίους πληρώνει και θα συνεχίζει να πληρώνει ο λαός με την ακρίβεια, τη φτώχεια και την ανασφάλεια» ενώ «όταν υπάρχουν δυσκολίες για το αστικό πολιτικό σύστημα, δεν φτάνει ένας, μπορεί να χρειαστεί και δεύτερος κυβερνητικός συνέταιρος για να βγει η δουλειά. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και θα το ξαναδούμε» και προσέθεσε: «Σε όσους περιμένουν να δουν το κόμμα τους ξανά στην κυβερνητική καρέκλα, όπως πιθανά συμβαίνει με τους λαϊκούς ανθρώπους που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, τους λέμε: Μη σάς ξεγελάνε τα φτιασιδώματα! Αυτό που εμφανίζεται σαν "νέο", είναι μέρος του παλιού και σάπιου πολιτικού συστήματος. Και αν φαίνεται ότι έχει αλλάξει, παγίδα είναι για να εγκλωβίσει το λαό. Τώρα όμως, δεν είμαστε ούτε στο 2012, ούτε στο 2015. Είμαστε 10 χρόνια μετά και τα είδαμε όλα. Πώς, με ποια παλιά και νέα κόμματα στήνονται οι παγίδες στο λαό! Χώρια που ορισμένοι από αυτούς του κυρίους, δεν είναι καθόλου νέοι. Έχουν μαζέψει μπόλικη αντιλαϊκή προϋπηρεσία και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, υπηρετώντας τους στόχους του κεφαλαίου. Και τα χέρια τους δεν είναι λυμένα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεμένα με τις δεσμεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, της δήθεν πράσινης μετάβασης, των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ας αφήσουν λοιπόν αυτά που ξέρουν. Όπως τα ξέρει και το ΠΑΣΟΚ, ο "παλιός" κι ας προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο "νέος" της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα».

«Τώρα αυτό που αξίζει να δούμε είναι, τι δρόμους μπορεί να ανοίξει η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Και οι φοιτητικές εκλογές ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και σημείωσε: «Εδώ λοιπόν, υπάρχει η ελπίδα. Στη συμπόρευση με το ΚΚΕ μέσα στους αγώνες, στο κίνημα, στις εκλογές, στις βουλευτικές, στις δημοτικές και περιφερειακές».

«Εμείς δε διαχωρίζουμε καμιά μάχη. Σήμερα δίνουμε τη μάχη μέσα στο κίνημα, να δυναμώσουν οι αγώνες για όλα τα επείγοντα ζητήματα, για το μισθό, τη συλλογική σύμβαση, την επιβίωση. Προσπαθούμε, αυτοί οι αγώνες να βάζουν στο στόχαστρο τις κυβερνήσεις, το σύστημα και την εξουσία του. Επιδιώκουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το δικό μας πρόγραμμα εργατικής- λαϊκής διακυβέρνησης, στην οποία και μόνο θα συμμετέχει το ΚΚΕ. Γιατί αυτό είναι το πρόγραμμα που θα γράφει και δεν θα ξεγράφει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί αυτό το δρόμο. Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα