Κυριάκος Μητσοτάκης: Το χειροκρότημα στο Κογκρέσο και η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το χειροκρότημα στο Κογκρέσο και η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ απηύθυνε ομιλία το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σημασία της αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής.

Σε εκείνο το σημείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του Κογκρέσου. Μάλιστα τα χειροκροτήματα διήρκησαν για περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα, με τον κ. Μητσοτάκη να αστειεύεται, λέγοντας πρέπει να σας πω πως στην ελληνική Βουλή δεν με χειροκροτούν τόσο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τέλος της ομιλίας του σε Έλληνες που διαπρέπουν στις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πραγματοποιεί τεράστια καριέρα στο NBA με τη φανέλα των Μιλγούοκι Μπακς.

Η αναφορά στο όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφερε το θερμό χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου.

“Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο.

Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα