Και τώρα τηλεεργασία για εξοικονόμηση ενέργειας; Σχέδιο της Κομισιόν για κόφτες

Και τώρα τηλεεργασία για εξοικονόμηση ενέργειας; Σχέδιο της Κομισιόν για κόφτες

Οι κυρώσεις στη Ρωσία απασχολούν την Ευρώπη, η οποία, μάλιστα, επεξεργάζεται σχέδιο για έκτακτα μέτρα για ενδεχόμενο ενεργειακό σοκ. Εξετάζεται ακόμη και να μειωθεί το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους για εξοικονόμηση βενζίνης.
Μπροστά στο κύμα ενεργειακής ακρίβειας και ελλείψει γρήγορης εναλλακτικής λύσης στη ρωσική ενέργεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», οι Ευρωπαίοι εξετάζουν εναλλακτικά σχέδια για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ανάμεσα στις προτάσεις που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι είναι η τηλεργασία έως τρεις μέρες εβδομαδιαίως, μέτρο που θα εξοικονομήσει 500 χιλ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Μια άλλη πρόταση, είναι η μείωση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους κατά 10 χλμ. την ώρα, να μην κυκλοφορούν τις Κυριακές στις πόλεις τα αυτοκίνητα, και ο περιορισμός των επαγγελματικών ταξιδιών με αεροπλάνο.

Στόχος όλων αυτών η εξοικονόμηση ενέργειας, δεδομένης της κρίσης που βιώνουμε αλλά και εν αναμονή της κλιμάκωσής της λόγω της τεταμένης σχέσης με τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι σήμερα έχουμε κρίσιμη συνάντηση των Ευρωπαίων πρεσβευτών για να συζητήσουν το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Στο θέμα υπάρχουν ακόμη διαφωνίες, αν και φαίνεται η Ουγγαρία έκανε χθες ένα βήμα πίσω, στη συνάντηση που είχε ο Ορμπάν με τη φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα