Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Αύριο, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 11.30, θα ανακοινωθούν οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Θεοδωρικάκος: Σύνδεσμοι χούλιγκαν, τέλος - Αυστηρά μέτρα ενάντια στη βία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενοην οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό,  τόνισε ότι «η κυβέρνηση, η Πολιτεία, ανταποκρίνεται στην απόλυτη λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος», λέγοντας χαρακτηριστικά «σύνδεσμοι χούλιγκαν, τέλος». Επισήμανε ότι η Αστυνομία ήδη έχει κλείσει δεκάδες συνδέσμους αυτήν την περίοδο και θα κλείσουν και οι υπόλοιποι που λειτουργούν παρανόμα. «Η λειτουργία των λεσχών φιλάθλων θα γίνει υπό προϋποθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο» σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ποινών, θυμίζοντας ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι αυτές αυστηροποιούνται. «Να ξέρουν καλά όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μετέχουν σε επεισόδια οπαδικής βίας, σε χουλιγκανικές δράσεις θα τιμωρούνται με ποινές στέρησης της ελευθερίας, δεν πρόκειται να υπάρχει καμία αναστολή. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο» τόνισε.

Κάλεσε τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ «να βάλουν πλάτη σε αυτήν την υπόθεση», σημειώνοντας ότι «η δύναμή τους, δεν είναι οι χούλιγκαν» αλλά το «να υπάρχει ηρεμία, ψυχαγωγία, μια όμορφη ατμόσφαιρα, μέσα στα γήπεδα, για να προσελκύσουν τις οικογένειες».

Τέλος, αναφερόμενος στον ρόλο της ΕΛΑΣ σε αυτή την υπόθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δουλειά της είναι να τα τηρήσει σε απόλυτο βαθμό μέτρα, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία «δεν χαρίζεται σε κανέναν». «Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους , ανεξάρτητα από τη θέση τους στο δημόσιο σύστημα ή την οικονομική τους ισχύ. Οι σύνδεσμοι που έχουν κλείσει αυτήν την περίοδο των χούλιγκανς είναι σύνδεσμοι απ΄ όλες τις ομάδες, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν γιατί έχουμε σε αυτήν υπόθεση υποχρέωση και καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό», επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα