Τατσόπουλος: Τα θαύματα του Παϊσίου είναι ένα παραμύθι – Ο Μεσαίωνας δεν θα περάσει

Τατσόπουλος: Τα θαύματα του Παϊσίου είναι ένα παραμύθι – Ο Μεσαίωνας δεν θα περάσει

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του Πέτρου Τατσόπουλου, με ανάρτησή του στο Facebook,  για τη νέα σειρά του Mega Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον ουρανό.

Ο πρώην βουλευτής δέχεται πυρ ομαδόν από ιεράρχες και εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και μια μήνυση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ από εκκλησιαστικό site.

Ο κ. Τατσόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Μανούση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα που έχει με την συγκεκριμένη σειρά είναι ότι προσφέρεται στο κοινό ως ιστορική σειρά, κάτι που το χαρακτηρίζει απαράδεκτο.

Χαρακτήρισε παραμύθι τα θαύματα του Παϊσιου και υπογράμμισε ότι «ο Μεσαίωνας δεν θα περάσει».

«Δεν είναι αυτό η πρώτη μου ανάρτηση για το θέμα αυτό. Είναι η πρώτη που έχει προκαλέσει τόσο θόρυβο. Η παραγωγή είναι της μονής Βατοπεδίου, αν και δεν το λέει, σε αντίθεση με τον 'Άνθρωπο του Θεού'. Δεν υπάρχει ψόγος για όλα αυτά» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «παραμύθι» τα θαύματα του Παϊσίου και υπογράμμισε ότι «ο Μεσαίωνας δεν θα περάσει. Δεν θα επιστρέψει ο Μεσαίωνας το 2022 επειδή το θέλει η Μονή Βατοπεδίου». «Το πρόβλημα είναι πως αυτή η σειρά για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά αυτό το προϊόν προσφέρεται ως ιστορικό και εδώ ξεκινάει η ρίζα της λέξης αποβλάκωση. Ας το δεχτούμε ως παραμύθι, όχι ως ιστορική σειρά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών, να παρουσιάζουμε τον βιό ενός ανθρώπου και να μιλάμε για τα θαύματά του, λες και είναι αποδεκτά από την ιστορική έρευνα. Γι' αυτό δεν παρουσιάζει την ταυτότητά της η Μονή Βατοπεδίου. Και τον Ιησού από τη Ναζαρέτ το Πάσχα, τον βλέπουμε ως ιστορικό παραμύθι. Στο δεύτερο επεισόδιο, θα δείτε τον Παΐσιο να βλέπει τον Ιησού Χριστό. Οι ιστορικοί, τα ίδια του Ευαγγέλια δεν γνωρίζουν καν τα χαρακτηριστικά του Χριστού».

«Αυτό οδηγεί στην αποβλάκωση. Για μένα είναι απαράδεκτο. Έκανα μια ανάρτηση 30 λέξεων, που απαντήθηκε με μια αγωγή 200.000 ευρώ, ένα site που έχει ανείπωτο θράσος να δημοσιεύει πως η Θεία Κοινωνία, ακόμα κι αν ανακατευτεί με δηλητήριο, δεν προκαλεί τίποτα στον πιστό που θα κοινωνήσει. Αν αύριο το πρωί βγούμε και πούμε στα παιδιά πως η Χιονάτη δεν είναι παραμύθι, αλλά μια πραγματική ιστορία... Καταλαβαίνετε πως οδηγούμε τον κόσμο στην αποβλάκωση;  Προσβάλλουν την κοινή λογική εκείνοι οι τσαρλατάνοι που παρουσιάζουν αυτά τα παραμύθια σαν ιστορική πραγματικότητα. Μου έγραψε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας να σιωπήσω. Δεν θα το κάνω το 2022 επειδή μου το ζήτησε ένας παπάς» συνέχισε ο κ. Τατσόπουλος.


 
 
 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα