Βουλή - Πρότασης δυσπιστίας: Τζανακόπουλος - Συντρίμμια το επιτελικό κράτος

Βουλή - Πρότασης δυσπιστίας: Τζανακόπουλος - Συντρίμμια το επιτελικό κράτος

Σε εκρηκτικό κλίμα τόσο ως προς το ύφος όσο και ως προς το περιεχόμενο των αλληλοκατηγοριών ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και με τους μάλλον υψηλότερους τόνους στην περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη άρχισε το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας για συντρίμμια του επιτελικού κράτους αλλά και του εμπνευστή του Γιώργου Γεραπετρίτη.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τζανακόπουλος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον Υπουργό Επικρατείας και τις συνομιλίες του με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη μιλώντας για πολιτική και ηθική αποκαθήλωση του κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον χαρακτήρισε σύμβολο της διαφθοράς, ηθικού  εκφυλισμού και κατάπτωσης. 

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε επίσης εκτενή αναφορά στη διαχείριση της πανδημίας μιλώντας για στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με συνέπεια να μη σωθούν τουλάχιστον οι μισοί από τους νεκρούς της πανδημίας.

Απευθυνόμενος τέλος επί της ουσίας προς το Κίνημα Αλλαγής είπε ότι μοναδική λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία , μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία μίλησε για κυβέρνηση η οποία προωθεί την απορρύθμιση της εργασίας με πρόσχημα την πανδημία, ενώ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απώλεια του κοινωνικού της χαρακτήρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης. 

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γιάννης Μπούγας τόνισε ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν απευθυνεται στην κοινωνία. “Είναι  κίνηση πανικού και απελπισίας. Αφορά αποκλειστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τον κ.Τσίπρα τον αμφισβητούν τα ίδια τα στελέχη του . Τον κατηγορούν για ιδιοτελείς και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Αυτό είναι πρόταση δυσπιστίας. Τον εγκαταλείπουν οι ψηφοφόροι. Ο κ. Τσίπρας  είναι σε απόγνωση” είπε.  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα