Και η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, αδειάζει το Μαξίμου

Και η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, αδειάζει το Μαξίμου

Μετά τον Γιάννη Καλλιάνο και τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, «αδειάζει» το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της ΕΜΥ για την πρόβλεψή της σχετικά με την έναρξη της κακοκαιρίας «Ελπίς» τη Δευτέρα.
 
«Όλοι οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει τα καιρικά φαινόμενα. Δεν υπάρχει μετεωρολόγος που δεν είδε την κακοκαιρία», απάντησε η Χριστίνα Σούζη όταν ο Άρης Πορτοσάλτε ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ότι το Μέγαρο Μαξίμου βάζει στο «στόχαστρό» του την ΕΜΥ για λάθος πρόγνωση σε ό,τι αφορά στην έναρξη των φαινομένων.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε την άποψη κάποιου στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος του είπε ότι «η μοναδική μετεωρολόγος που προέβλεψε σωστά την κακοκαιρία ήταν η Χριστίνα Σούζη, αλλά εμείς, δυστυχώς, έχουμε σύμβαση με την ΕΜΥ».

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι και η ΕΜΥ, όπως και όλοι οι μετεωρολόγοι, προέβλεψε σωστά τα φαινόμενα, τονίζοντας ότι η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για «χιονόπτωση που θα ενταθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας». «Ότι θα ενταθούν ανέφερε», είπε και συνέχισε: «Προφανώς θα είχαν ξεκινήσει από πιο πριν». 

Το «άδειασμα» της Χριστίνας Σούζη έρχεται μετά το ακόμα πιο ηχηρό του μετεωρολόγου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη τόνισε ότι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων ήταν σωστές, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος είχε δώσει και ακριβή ώρα έναρξης των φαινομένων, πέφτοντας τελικά μέσα.

Καλλιάνος: Ήταν ξεκάθαρο αυτό που έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα
Ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στην εκπομπή «Live News» τόνισε πως «όλοι οι μετεωρολόγοι, όλες αυτές τις μέρες έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις και με πλήρη ανάλυση αυτό που περιμέναμε να έρθει. Και πράγματι ήρθε. Δεν χρειάζεται να απαντήσω παραπάνω. Προσωπικά έδωσα μία σκληρή μάχη κάθε μέρα, βήμα βήμα το πηγαίναμε, εδώ και αρκετές μέρες για να πέσουμε μέσα μέχρι και στην ώρα. Προσωπικά είμαι δικαιωμένος. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα».

Τα ίδια πάνω κάτω είπε και χθες στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». «Εγώ δεν είμαι ο υπεύθυνος μετεωρολόγος για να ενημερώσω την κυβέρνηση. Η ΕΜΥ βρίσκεται στις συσκέψεις. Δε γνωρίζω γιατί ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν είχαμε σωστή ενημέρωση από την ΕΜΥ, δε γνωρίζω τι ειπώθηκε στη σύσκεψη. Σίγουρα περιμέναμε μεγάλη κακοκαιρία και πολύ έντονα φαινόμενα. Είχα δώσει ακόμα και τις ώρες των φαινομένων, που έτσι ήρθαν».

 
«Άδειασμα» κι από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί λάθος πρόγνωσης από την ΕΜΥ.

Ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού OPEN με ανάρτησή του τόνισε πως η ΕΜΥ είχε ενημερώσει κανονικά και ως προς τον χρόνο έναρξης των φαινομένων. «Η ΕΜΥ σε νεότερη ενημέρωσή της προς Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε αναφέρει πως το φαινόμενο θα εξελιχθεί γρηγορότερα από τις αρχικές προβλέψεις», είπε το πρωί της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα