Κριθαρίδης: Με την ντροπολογία για τις άδειες ειδικού σκοπού, η Μητσοτάκης Α.Ε. τιμωρεί τους γονείς

Κριθαρίδης: Με την ντροπολογία για τις άδειες ειδικού σκοπού, η Μητσοτάκης Α.Ε. τιμωρεί τους γονείς

Μπορεί να έβρεχαν τα λεφτόδεντρα σήμερα από τον Αττικό ουρανό για Ραφάλ, για εμπόρους όπλων, ελπίδας και εξοπλισμών, αλλά και για συμμάχους μετ' αμοιβής, ώστε να μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης την ακριβοπληρωμένη κομματική του φιέστα. Δεν έχαιραν όμως αντίστοιχης θριαμβευτικής υποδοχής και οι κουτσουρεμένοι μισθοί για γονείς των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορονοϊό

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, κάνοντας λόγο για ντροπολογία, που κατέθεσε ο Υπουργός Εθνικής Εργοδοσίας και Διάλυσης των Εργασιακών Σχέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, για τις άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς των οποίων τα παιδιά νοσούν, η Μητσοτάκης Α.Ε.

Όπως αναφέρει με αυτήν, τιμωρεί τους γονείς αυτούς με μείωση κατά 50% των αποδοχών τους, επειδή τα παιδιά τους κόλλησαν κορονοϊό. Ενώ οι ίδιοι εργαζόμενοι γονείς τιμωρούνται επιπλέον και όσον αφορά τον αριθμό των ημερών της σχετικής άδειας, καθώς προβλέπονται μόνο 4 ημέρες, ενώ για την πέμπτη μπορούν να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης άδειας, παρά το γεγονός ότι απουσιάζουν από την εργασία τους για τον ειδικό αυτόν ακριβώς σκοπό", σημειώνει και χαρακτηρίζει "αδιανόητα" τα "όσα η ανεκδιήγητη αυτή Κυβέρνηση προωθεί σε καθημερινή βάση πια εις βάρος του κόσμου της εργασίας".

"Απαιτούμε την απόσυρση της απαράδεκτης αυτής τροπολογίας και την άμεση νομοθέτηση άδειας ειδικού σκοπού για το σύνολο των ημερών απουσίας από την εργασία με πλήρη μισθό, στον οποίο πρέπει να συνδράμει φυσικά και η πολιτεία, που σήμερα ‘χειροκροτάει' τις χρυσοπληρωμένες κούρσες εξοπλισμών", καταλήγει ο Μ. Κριθαρίδης.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα