Τα Rafale πάνω από την Ακρόπολη – Live η υποδοχή στην Τανάγρα

Τα Rafale πάνω από την Ακρόπολη – Live η υποδοχή στην Τανάγρα

Απογειώθηκαν από την Ιστρ της Γαλλίας, κοντά στη Μασσαλία και στις 12:12 θα κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από το σύμβολο της Αθήνας, την Ακρόπολη. Η πρώτη πτήση των Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στον ελληνικό εναέριο χώρο είναι γεγονός. 

Τα Rafale που έφτασαν σήμερα (19.10.2022) στην Ελλάδα είναι τα πρώτα που παραλαμβάνει η χώρα μας στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία. Πέταξαν απευθείας για την Ελλάδα και πριν προσγειωθούν στο νέο τους σπίτι, την 332 Μοίρα στην Τανάγρα, θα… δώσουν τα διαπιστευτήριά τους με πτήση πάνω από την Ακρόπολη! 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μέσω του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκε το συγκεκριμένο βίντεo με το μήνυμα «Έρχονται» αναφερόμενος στα πρώτα έξι Γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale που φτάνουν αύριο στην χώρα μας και στην 114 πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μέσω του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκε το συγκεκριμένο βίντεo με το μήνυμα “Έρχονται” αναφερόμενος στα πρώτα έξι Γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale που φτάνουν αύριο στην χώρα μας και στην 114 πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα.

Η Άγκυρα αδυνατώντας να ακολουθήσει τις εξελίξεις προχωρά στην εξαγωγή νεοωθομανισμού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ως Μεγάλος Σουλτάνος έγινε δεκτός στα Τίρανα με ιδιαίτερη ζέση από το στενό του φίλο και σύμμαχο, Έντι Ράμα.

«Δεν υπάρχουν στην πολιτική πολλοί σαν αυτόν (τον Ερντογάν). Κάνει αυτά που λέει και λέει αυτά που κάνει», δηλωσε ο ‘Εντι Ράμα.

Ο Έντι Ράμα έχει 3,5 δισεκατομμύρια λόγους να είναι στενός σύμμαχος του Τούρκου Προέδρου, όσα δηλαδή και τα δολάρια που μέσα σε έναν χρόνο έχουν επενδυθεί από τουρκικές επιχειρήσεις στην Αλβανία.

«Περισσότερες από 600 τουρκικές επιχειρήσεις δίνουν δουλειά σε 15.000 ανθρώπους περίπου», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν και Ράμα εγκαινίασαν το ανακαινισμένο τέμενος Εθεμ Μπέη στο κέντρο των Τιράνων ενώ παρέδωσαν και 600 διαμερίσματα σε οικογένειες που έμειναν χωρίς στέγη μετά τον μεγάλο σεισμό του 2019. Έργα χρηματοδοτομένα με τουρκικά κεφάλαια.

Την στιγμή που η Άγκυρα επιχειρεί και πάλι να βάλει «πόδι» στα Βαλκάνια ο Έλληνας Πρωθυπουργός από το Στρασβούργο ξεκαθάρισε πως η Αθήνα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Έχουμε διπλή προσέγγιση προς την Τουρκία, από την μία τείνοντας χείρα φιλίας ενώ την ίδια στιγμή διαθέτουμε ένα πακέτο πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που η Τουρκία επανέλθει σε μία επιθετική συμπεριφορά προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στο αεροπλάνο της επιστροφής από την φιέστα εξπρές στα Τίρανα αναφέρθηκε και στον αγωγό East Med.

Τα Γαλλικά μαχητικά θα απογειωθούν το πρωί της Τετάρτης από το Ιστρ και θα προσγειωθούν στη χώρα μας λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι.

Τα τελευταίας γενιάς μαχητικά λίγο πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, θα πετάξουν και πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα