Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη για τα PCR τεστ και για ΚΕΕΛΠΝΟ

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη για τα PCR τεστ και για ΚΕΕΛΠΝΟ

Επί παντός θέματος της επικαιρότητας και όχι μόνο συγκρούστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη με την κόντρα τους να αρχίζει  από τη διαμάχη για το ΚΕΕΛΠΝΟ και να εκτείνεται στην τιμή των pcr τεστ και την ιδεολογική σύγκρουση καπιταλιστών και αριστερών. 

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας  κατά το δοκούν ανάλογα με το αν ελέγχεται δικό του στέλεχος ή πολιτικός αντίπαλος. Παράλληλα πρόσθεσε «Ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι αριστερός και τον κοιτούσε με δέος. Σήμερα, φτύνει στον κόρφο του. Αυτή η ευκαιρία μας για να απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς δεν πρέπει να χαθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και ψήφισε τα πάντα. Το Ελληνικό, την παραχώρηση των αεροδρομίων τις βάσεις των Αμερικάνων. Αυτό επιβεβαιώνει την μεγάλη μας ιδεολογική επικράτηση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε για να έχει ο λαός ευημερία, ευνομία και τάξη. Γι αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κ αυτούς» είπε αρχικά.

Γεωργιάδης: "Έγινα φιλελεύθερος όταν μια φίλη μας από τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου έμεινε να κοιτά μια πυραμίδα με κονσέρβες σαν να ήταν ο Παρθενώνας". 

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης με προσωπικές αναφορές στην πολιτική του διαδρομή περιέγραψε πως έγινε καπιταλιστής και πόσο μεγάλο κακό έκανε στον εαυτό του γιατί δεν πέρασε από την ΚΝΕ στα φοιτητικά του χρόνια. 

"Είμαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου και την πολιτική μου διαδρομή για το ότι δεν λύγισα από τον λαϊκισμό. Να σας πω πως έγινα καπιταλιστής. Όταν ήμουν μικρός είχαν έρθει στο σπίτι μας να τους φιλοξενήσουμε ένα ζευγάρι φίλων μας από τη Ρουμανία επί εποχής Τσαουσέσκου. Ήταν Χριστούγεννα και πήγαμε εγώ, παιδάκι τότε , η φιλοξενούμενή μας και η μητέρα μου να ψωνίσουμε στον Βασιλόπουλο στη Νέα Ερυθραία. Όταν μπήκαμε υπήρχε μια πυραμίδα με κονσέρβες εν είδει χριστουγεννιάτικου δέντρου . Εμείς με τη μητέρα μου προχωρήσαμε και ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε χάσει τη φίλη μας. Η κυρία, σύζυγος μέλους της τότε νομενκλατούρας της Ρουμανίας, είχε μείνει πίσω και κοίταζε την πυραμίδα με τις κονσέρβες σαν να ήταν ο Παρθενώνας. Τότε κατάλαβα τι ήταν ο κομμουνισμός. Τότε επέλεξα να γίνω φιλελεύθερος και καπιταλιστής. Πρέπει όμως να σας πω ότι έκανα κακό στον εαυτό μου. Αν στο Πανεπιστήμιο δεν είχα γραφτεί στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά είχα περάσει έστω για δυο μηνες από την ΚΝΕ δεν θα με είχε ακουμπήσει κανένας στην πολιτική μου διαδρομή" είπε.

Πολάκης: Εγώ έγινα αριστερός όταν ζητούσαν πιστοποιητικά από τους δασκάλους συγγενείς μου

Απαντώντας ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να αντλήσει επιχειρήματα για μια ακόμα φορά από την εμφυλιοπολεμική περίοδο. 

«Το πρόβλημα σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν την χώρα το ‘45 που οι δικοί σας συνεργάζονταν με τους Γερμανούς. Εγώ επέλεξα να γίνω αριστερός όταν  όλη μου η οιγένεια που ήταν δδασκάλοι έπρεπε να πάρουν χαρτί από τον κοινοτάρχη ότι δεν ήταν κίνδυνος » είπε.

Αναφορικά με τις τιμές των διαγνωστικών τεστ είπε ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τα προμηθεύεται με 11 ευρώ ενώ οι κλινικές με 5 – 7 ευρώ και ζήτησε το πλαφόν να κατέβει στα 25 ευρώ. 

Για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ότι «η αλήθεια θα φανεί» ενώ για την υπόθεση του εκδότη Κ. Βαξεβάνη υποστήριξε «Του Βαξεβάνη του στήσατε μια διαδικασία στην εισαγγελέα γιατί αποκάλυψε ότι η Νοβάρτις στις ΗΠΑ πλήρωσε 350 εκατ. ευρώ επειδή τα πήραν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Νοβάρτις να επιστρέψει τα λεφτά;»

Ανταπαντώντας ο Υπουργός είπε για τις τιμές των τεστ: «Σύμφωνα με την σημερινή λίστα της ΕΕ η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες τιμές κατά μέσο όρο. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα.

Επανερχόμενος δε στις δικαστικές υποθέσεις σημείωσε: 

«Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν «Δρ. Τζέκυλ και κ. Χάϊντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης. Γιατί; Γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη για τέσσερα κακουργήματα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία θα πέσει σύντομα. Από χθες όμως πανηγυρίζετε επειδή ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε τουιτ. Γιατί; Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Παύλο Πολάκη να φωνάζει από τα έδρανα της Ολομέλειας «τικ – τακ».

«Ή το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους ή για κανένα. Εγώ λέω μέχρι να υπάρξει καταδίκη στο δικαστήριο καλό είναι να μην εμπλεκόμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ να προσθέσω και κάτι άλλο. Στην δίκη θα είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως των ανθρώπων αυτών. Γνωρίζω ότι είναι παντελώς αθώοι. Η δε Ανδρονίκη Θεοφυλάτου είναι η καλύτερη συνεργάτης που έχω» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα