ΥΠΕΞ προς Τσαβούσογλου: Προκλητικές, παράνομες και ανυπόστατες οι κατηγορίες του

ΥΠΕΞ προς Τσαβούσογλου: Προκλητικές, παράνομες και ανυπόστατες οι κατηγορίες του

Απάντηση έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ στις νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί κυριαρχίας των στρατικοποιημένων νησιών του Αιγαίου.

 Οι Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις» σχολιάζουν διπλωματικές πηγές, τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου με τις οποίες περιέγραψε ως επόμενο βήμα των τουρκικών διπλωματικών κινήσεων, μετά από τις καταγγελίες στον ΟΗΕ περί στρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε αυτά.

 Οι ίδιες πηγές από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωναν επίσης ότι η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς.

«Όσον αφορά κατηγορίες για δήθεν αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, η χώρα που, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει κατάφορα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωση της διεθνώς» υπογράμμιζαν σχετικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα