Τζαμιά παντού φαντάζεται ο Ερντογάν – Νέο παραλήρημα

Τζαμιά παντού φαντάζεται ο Ερντογάν – Νέο παραλήρημα

Με την τουρκική οικονομία να παραπαίει, ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος το αναθεωρητικό του σχέδιο.
Ο συνοδοιπόρος του Αλί Ερμπας, πρόεδρος της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, κομπάζει για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Ανδριανούπολη σε τζαμί, μία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα.

«Όπου βλέπουμε τζαμί ή μιναρέ, είμαστε χαρούμενοι. Εδώ είναι η ανοικοδόμηση του τζαμιού της Αγίας Σοφίας της Αδριανούπολης».

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας δηλώνει πως δε θα αφήσει κανέναν να βγάλει τους μιναρέδες από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο αγώνας μας είναι ο αγώνας να προστατεύσουμε την πίστη μας, που είναι ο λόγος ύπαρξής μας, ενάντια σε αυτούς που λένε ‘θα σώσουμε την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες της’».

«Γαλάζια πατρίδα μέχρι την Παλαιστίνη»
Ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος ναύαρχος Τσιχάτ Γιαϊτζί, ζητά τα όριά της να φτάσουν μέχρι την Παλαιστίνη λες και δεν υπάρχει η Κύπρος.

«Είναι σημαντικό οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας να καθοριστούν σε μια γραμμή που εκτείνεται από τη συμφωνία με τη Λιβύη έως τα σύνορά μας στην ΑΟΖ με την Παλαιστίνη».

Η Αθήνα συνεχίζει να διατηρεί σε εγρήγορση τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με τον Νίκο Χαρδαλιά να στέλνει μήνυμα αποτροπής από το Καστελόριζο.

Στην Τουρκία πάντως αρχίζουν να αυξάνουν οι φωνές απόστρατων που παραδέχονται πως ο διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας στην Ανατολική Μεσόγειο έχει φέρει σε δυσχερή θέση τα σχέδια της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα