Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα. Νέα περιοριστικά μέτρα εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα. Νέα περιοριστικά μέτρα εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί

Σε εξέλιξη είναι από τις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγείται τη λήψη νέων μέτρων για να περιορίσουν την διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν ανακοινώσεις σήμερα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη θα γίνουν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 5 το απόγευμα. 

Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το κλείσιμο της εστίας από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ συζητείται η δραστική μείωση των πελατών εντός των καταστημάτων εστίασης. Επιπλέον, εξετάζεται το θέμα της πληρότητας των καταστημάτων, η είσοδος των πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων ανά τετραγωνικό μέτρο και η κατάργηση των ορθίων στην εστίαση.

Τα μέτρα θα στοχεύουν στο να βάλουν «φρένο» στον κορονοϊό και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Στη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον και προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς τα μέτρα που θα εισηγηθούν να εφαρμοστούν και πριν το νέο έτος, κάτι που αναμένεται να αποφασίσει και να ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για το επόμενο δεκαπενθήμερο που αναμένεται η μετάλλαξη Όμικρον να επικρατήσει στη χώρα μας, με τους ειδικούς να προβλέπουν νέο ρεκόρ κρουσμάτων τις επόμενες μέρες και για αυτό τονίζουν ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.

Αρκετοί προτείνουν, μάλιστα, οι χριστουγεννιάτικες διακοπές στην εκπαίδευση να παραταθούν κατά μία εβδομάδα.

Αφόρητη παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τόνισε στο MEGA ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, με τα όρια να έχουν ξεπεραστεί και την πλειοψηφία των νέων εισαγωγών να αφορά πολίτες ανεμβολίαστους.

Υγειονομικές αρχές και ειδικοί κάνουν έκκληση στους πολίτες, ιδίως στους νεότερες ηλικίες, να κάνουν τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση και να προσέχουν τις επαφές με ευπαθείς ομάδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα