Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 190.000 πολίτες. Παράταση ζητά ο Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 190.000 πολίτες. Παράταση ζητά ο Παπανδρέου

Αυξημένη είναι η προσέλευση στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ με περισσότερους από 190.000 πολίτες να έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής τις 4 το απόγευμα.

 Μαζική είναι η προσέλευση πολιτών στις κάλπες για τις εκλογές ανάδειξης του επόμενου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ σε αρκετά εκλογικά τμήματα έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές, γεγονός που τροφοδοτεί περαιτέρω τη συζήτηση για παράταση της ψηφοφορίας και μετά τις 19:00, οπότε έχει οριστεί η ώρα λήξης.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 190.000 φίλοι και μέλη του κόμματος στα εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα στη μακρινή Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί λόγω της διαφοράς ώρας.

 
Εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής δεν αποκλείεται να παραταθεί η διαδικασία και οι κάλπες να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα.

Τα «816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) έχουν ανοίξει και λειτουργούν και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά», ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροποή του Κινήματος Αλλαγής, (ΕΔΕΚΑΠ).  
Επίσης, έκανε γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Αυστραλία και αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εκλογικά κέντρα σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

 
Στην Κρήτη

Με δυναμική συμμετοχή και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία και στο Ηράκλειο, για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Από τις επτά το πρωί, τα μέλη και φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα 46 συνολικά εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, εκ των οποίων είκοσι στον δήμο Ηρακλείου, τρία στον δήμο Αρχανών -Αστερουσίων, ένα στον δήμο Βιάννου, πέντε στον δήμο Γόρτυνας, τέσσερα στον δήμο Μαλεβιζίου, τέσσερα στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, τέσσερα στον δήμο Φαιστού και πέντε στον δήμο Χερσονήσου.  
 

Η διαδικασία κυλάει ομαλά, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία. Το ίδιο ικανοποιημένα από τη συμμετοχή μέχρι αυτή την ώρα, είναι και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.  
 
Εκλογικά τμήματα έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία, εκ των οποίων δύο στον Άγιο Νικόλαο, τρία στην Ιεράπετρα, δύο στη Σητεία και ένα στο Οροπέδιο Λασιθίου. Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

 
Στη Δυτική Ελλάδα

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 57 εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα 23 στην Αχαΐα, 22 στην Αιτωλοακαρνανία και 12 στην Ηλεία. 

 
Όπως ανέφερε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας, Γιώργος Αθανασόπουλος, «η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του συστήματος, σε πανελλαδικό επίπεδο». Όσον αφορά στη συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι «μέχρι τώρα η προσέλευση είναι μεγάλη και αισιοδοξούμε ότι θα είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017».  

 
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Ζήσιμος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ψηφοφορία εξελίσσεται πολύ καλά και με μεγάλη συμμετοχή απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα», διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση, ότι «θα υπάρχει μεγάλη ροή ψηφοφόρων μέχρι το κλείσιμο της κάλπης».  

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ηλείας, Διονύσιος Γιατράς, επισήμανε ότι «η εκλογική διαδικασία πηγαίνει πάρα πολύ καλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από την ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του διαδικτύου σε όλη την Ηλεία, που όμως, έπειτα από περίπου ένα τέταρτο της ώρας, επανήλθε».  

Σχετικά με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Διονύσιος Γιατράς είπε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη προσέλευση» και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «θα διπλασιαστεί ο αριθμός των εκλογέων σε σχέση με το 2017».  

Στη Ζάκυνθο

Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στη Ζάκυνθο στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Από τις επτά το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα τρία εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλο το νησί και πιο συγκεκριμένα στο Πνευματικό κέντρο Ζακύνθου, στο πρώην Δήμαρχειο Λαγανά και στον πρώην Δήμαρχειο Αλυκών για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος.

Η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία.

Πού ψήφισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι
Λοβέρδος: «Στόχος να σηκώσουμε τη δημοκρατική παράταξη μπροστά»

Στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγη ώρα πριν από τις 8.30 το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος.«Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατική παράταξη μπροστά. Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά να πάει η Ελλάδα μας ψηλά», δήλωσε και επισήμανε πως στόχος είναι «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017».

Χρηστίδης: Χωρίς τη Φώφη Γεννηματά σήμερα δεν θα βρισκόμασταν εδώ

Στο εκλογικό κέντρο της οδού Λιοσίων 22, στο Μεταξουργείο, ψήφισε στις 9 το πρωί ο Παύλος Χρηστίδης.

Συνοδευόταν από τη σύζυγο και την κόρη τους. 
«Είναι μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής. Είναι μία ημέρα στην οποία ο ήλιος λάμπει. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Ανδρουλάκης: «Ζητώ από τους πολίτες να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους»

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Ηρακλείου ψήφισε λίγο πριν τις δέκα το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που έστειλε μήνυμα ενότητας. 
«Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας, να μας τιμήσουν σήμερα στις διαδικασίες μας. Ζήτω να πάρουν την υποψηφιότητα μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού να ξανά πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Γιώργος Παπανδρέου: «Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος»

«Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που πράγματι με τη σημαντική δουλειά τους, συνέβαλαν στις δημοκρατικές αξίες που αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριo», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, που ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο του Ταύρου. 
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, πρώην πρωθυπουργός, τόνισε πως «με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας, μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας, ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας». 

Καστανίδης: «Ανάταση στη δημοκρατική παράταξη»

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30 το πρωί, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε για να ψηφίσει.

«Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο. Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε ο κ. Καστανίδης.  

Γερουλάνος: «Το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει»

«Είναι μια όμορφη ημέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό μαζί με την πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε, δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει από τις εκλογές, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο φτιάξαμε αυτόν τον καιρό», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. 
«Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούν σήμερα «Πηγαίνετε να ψηφίσετε. Η αλλαγή είσαι Εσύ», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα