Βορίδης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πιθανή επέκταση και σε άλλες κατηγορίες

Βορίδης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πιθανή επέκταση και σε άλλες κατηγορίες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες άφησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. 

Πάντα σε αυτή τη δύσκολη διαχείριση τη δύσκολης ασθένειας θα υπάρχει μια τέτοια συζήτηση, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς για την πιθανότητα να προκύψει ανάγκη επιβολής υποχρεωτικότητας και σε κοινωνικές ομάδες.

Για την υποχρεωτικότητα σημείωσε ότι είναι θεμιτή διότι είναι ένα μέτρο που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και προστατεύει την δημόσια υγεία. 

Έχουμε προφανώς κάνει ότι μπορούσαμε προτού πάμε στο μέτρο αυτό. Υπήρξαν μέτρα περιορισμού, αποφυγής του συγχρωτισμού, μέτρα που δεν επέτρεπαν στους ανεμβολίαστους να έχουν πρόσβαση σε σημεία συγχρωτισμού, άρα υπήρξαν μια σειρά από μέτρα πριν φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα» σχολίασε στη συνέχεια.

Ο Μ. Βορίδης ανέφερε επίσης ότι αυτή η κυβερνητική απόφαση βασίζεται και σε επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία δικαιολογούν αυτήν την στόχευση στους άνω των 60 διότι η συντριπτική πλειοψηφία, όσων μπήκαν σε ΜΕΘ και των ανθρώπων που κατέληξαν ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Άρα και από αυτή την πλευρά είναι ένα μέτρο αναλογικό, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας τον λόγο που κυβέρνηση προχώρησε τώρα στο εν λόγω μέτρο, διευκρίνισε ότι πλέον έχουν αλλάξει και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Αν τα πάρεις τα μέτρα γρήγορα τότε πάσχει η αιτιολογία τους. Πρέπει να γεννηθεί η πίεση για να απαντήσω με ένα τέτοιο περιοριστικό μέτρο. Αν το πάρω χωρίς να υπάρχει η πίεση τότε κάποιος θα μου πει γιατί μου επιβάλλεις αυτόν τον περιορισμό;», τόνισε.

 
Όσον αφορά στην επιβολή του προστίμου επισήμανε ότι θα μπορούσε να έχει υπάρξει ένα εύρος στο κόστος του, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός και να γίνει κλιμακωτά.

Τέλος, δήλωσε επίσης ότι οι έλεγχοι στις εκκλησίες γίνονται από τα αρμόδια εκλεκτικά όργανα ενώ τόνισε οι έλεγχοι στο δημόσιο γίνονται δειγματοληπτικά γιατί δεν μπορούν να ελεγχθούν καθημερινά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα