Ποια ημερομηνία θα καθορίσει τι Χριστούγεννα θα κάνουμε – Γιατί η κυβέρνηση πιέζει τους εμβολιασμένους

Ποια ημερομηνία θα καθορίσει τι Χριστούγεννα θα κάνουμε – Γιατί η κυβέρνηση πιέζει τους εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει το …όποιο τοίχος ανοσίας έχει φτιάξει με τους εμβολιασμένους πιέζοντας τους άνω των 60 να κάνουν το συντομότερο δυνατόν την τρίτη δόση. 

Έχει βάλει δε ως καταλυτική ημερομηνία για αυτή τη διαδικασία την 13η Δεκεμβρίου όπου εκεί θα γίνει ο τελικός απολογισμός για το πόσοι εμβολιασμένοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Την ημερομηνία αυτή έχει δώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού τους και μαζί του οι ελευθερίες τους.

Μάλιστα χθες προκειμένου να πιέσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ζήτησε από την πρόεδρο της Κομισιόν, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να υπάρξει σύνδεση του Green Pass με την τρίτη δόση όχι μόνο για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, αλλά ακόμη και για τα ταξίδια των εμβολιασμένων εντός της Ε.Ε.

Ακόμα στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου αναμένεται να υπάρξει και μια σαφής εικόνα για το πόσοι από τους ανεμβολίαστους πιεζόμενοι από τα μέτρα ενέδωσαν τελικά και έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου. Ακόμα και αν δεν έχουν την πλήρη ανοσία που προσφέρει η δεύτερη δόση το κλίμα θα είναι σαφώς καλύτερο για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία – 25.000 ραντεβού ημερησίως – τα δεδομένα θα είναι άλλα τον Δεκέμβριο έλεγε στο ΠΟΝΤΙΚΙ κορυφαία κυβερνητική πηγή προσθέτοντας ότι ο Δεκέμβριος είναι ο πιο καθοριστικός μήνας για την πορεία της πανδημίας

Σε ότι αφορά το lockdown η κυβέρνηση επιμένει ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Παρ’ όλα αυτά πηγές αναφέρουν ότι εάν τελικά η Γερμανία προχωρήσει σε πολύ αυστηρά μέτρα τότε δεν αποκλείεται και το Μέγαρο Μαξίμου να αναθεωρήσει την στάση του.

Αν καταφέρεις να χτίσεις ανοσία κοντά στο 80% μέσα στον Δεκέμβρη και τώρα πλησιάζουμε στο 74%, δεν γίνεται να κλείσεις την οικονομία για το 20% των ανεμβολίαστων λένε κυβερνητικά στελέχη. Μεταξύ αυτών μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και ένας σκληρός πυρήνας αρνητών, που δεν θα πειστεί με τίποτα, όσους περιορισμούς και να βάλεις

Η κυβέρνηση πιέζει τους εμβολιασμένους για την τρίτη δόση, καθώς αποτελούν την πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα στην covid-19, και είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο πιέζουν το Σύστημα Υγείας.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλέυρης παραδέχθηκε χθες ότι το ΕΣΥ θα δεχθεί μεγάλη πίεση τις επόμενες 10 με 15 ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα