Κορονοϊός: Φόβοι για πάνω από 6.000 κρούσματα και σήμερα - Σύσκεψη στο Μαξίμου για την τήρηση των νέων μέτρων

Φόβοι ότι και σήμερα τα κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν τα 6.000, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα σπάσει το φράγμα των 10.000 μολύνσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας με 6.700 νέα κρούσματα.

Σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της εφαρμογής του νέου πλαισίου από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης

Μόνο σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, εκκλησίες οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορονοϊού, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο. Οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν σε lockdown και για τις περισσότερες δραστηριότητές τους θα χρειαστεί να έχουν κάνει rapid ή self-test, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Οι μη εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν πουθενά χωρίς να έχουν κάνει μοριακό έλεγχο (pcr ή rapid test).
Καταστήματα και χώροι όπου οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς να έχουν την υποχρέωση να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Οι εξαιρέσεις που ανακοινώθηκαν είναι τρεις. Αναλυτικά:

Καταστήματα τροφίμων, μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ

 Φαρμακεία

Χώροι τέλεσης θρησκευτικής λατρείας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα