Εθνικό πένθος αύριο, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά. H γειτονιά έχει βυθιστεί στο πένθος

Εθνικό πένθος αύριο, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά. H γειτονιά έχει βυθιστεί στο πένθος

Αυτό που ακούγεται πλέον στην γειτονιά της Φώφης Γεννηματά είναι ότι έχασε μια μάχη ενώ όλες τις άλλες στη ζωή της, τις είχες κερδίσει. Οι γείτονες αναφέρουν ότι η ίδια εβγαινε και περπατούσε πολύ συχνά εκεί, τόσο μόνη της, όσο και με τα παιδιά της, ακούγοντας και αφουγκράζοντας τα προβλήματα του κόσμου, που μάλιστα τα μετέφερε και στο κοινοβούλιο.

Έγινε επίσης γνωστό, ότι η ίδια δραστηριοποιούνταν σε ένα φιλανθρωπικό σωμματείο για παιδιά και ενήλικες , που πάσχουν από καρκίνο κ από άλλες βαριές ασθένειες,  με μόνο όρο να μην ακουστεί ποτέ το όνομα της

Βουβός θρήνος και πένθος βαρύ έχει σκεπάσει τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγή στη Χαριλάου Τρικούπη.
Τα λουλούδια που αφήνουν τα στελέχη δίπλα από τη φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά στην είσοδο των γραφείων είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη της προέδρου που κατάφερε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και τη παράταξη μέσα σε δύσκολα χρόνια για την Παράταξη όπως παραδέχονται όλοι, φίλοι και πολιτικοί αντίπαλοί της.

«Η Γεννηματά κατάκτησε μια ικανότητα να φέρει στην πολιτική την έννοια της εμπιστοσύνης και νομίζω ότι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα το οποίο θα μείνει στην ιστορική της διαδρομή. Εγώ έχω πει με απλά λόγια ότι η Φώφη Γεννηματά είχε μπέσα», δήλωσε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης.

Η μαύρη κορδέλα που έχει ντύσει τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και η μεσίστια σημαία ελάχιστος φόρος τιμής από τα στελέχη του κόμματος.

Η Γεννηματά αφήνει σημαντική παρακαταθήκη ενότητας της παράταξης και του κόμματός της και όλοι αναγνωρίζουν το μεγάλο σθένος, το θάρρος και την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε κατάματα τον καρκίνο χωρίς ποτέ να τον αξιοποιήσει για να εκμαιεύσει τη συμπάθεια και το πολιτικό όφελος.

Ο Γιώργος Λιάνης αποκάλυψε ότι ενώ ένιωθε την υγεία της να επιδεινώνεται και παρά τα λιποθυμικά επεισόδια που είχε, μέχρι και την τελευταία στιγμή εργάστηκε για να αφήσει καθαρό το εσωκομματικό τοπίο για την διαδοχή.

«Η Φώφη Γεννηματά με το θάνατό της κατάφερε να ενώσει όλο το πολιτικό φάσμα με τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην Βουλή να είναι άκρως συγκινητικές όταν στελέχη διαφορετικών κομμάτων αγκαλιάστηκαν συμπαραστεκόμενοι ο ένας στον άλλο για την πρόωρη απώλεια μιας σπουδαίας πολικού», τόνισε ο Γιώργος Λιάνης.

«Η Βουλή ανέστειλε για μια εβδομάδα το νομοθετικό έργο. Η σωρός της Φώφης Γεννηματά θα τελεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις δέκα το πρωί στη Μητρόπολη και η οικογένειά της αντί στεφάνων επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα