Φώφη Γεννηματά: Γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι η μάχη ήταν μη αναστρέψιμη, αλλά πάλεψε μέχρι τέλους

Φώφη Γεννηματά: Γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι η μάχη ήταν μη αναστρέψιμη, αλλά πάλεψε μέχρι τέλους

Η Φώφη Γεννηματά γνώριζε από την πρώτη στιγμή όπως έλεγαν πως η μάχη ήταν μη αναστρέψιμη αλλά είχε αποφασίσει να παλέψει μέχρι τέλους. Με τη γενναιότητα και την ψυχραιμία που την χαρακτήριζε σε όλη της τη ζωή…

Από την πρώτη στιγμή οι διαγνώσεις της άφηναν λίγα περιθώρια, κάτι που γνώριζε και η ίδια. Η οικογένειά της ευελπιστεί σε ένα θαύμα που όμως δεν έρχεται. Η κατάστασή της, τα τελευταία 24ωρα επιδεινώνεται και το πρωί πέφτει σε ηπατικό κόμμα Λίγες ώρες μετά, ο οργανισμός της λυγίζει…

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή στα 57 της χρόνια, ακριβώς δύο εβδομάδες, μετά την εισαγωγή της, στον Ευαγγελισμό. Χτυπημένη από τον καρκίνο που αυτή τη φορά ήταν αδύνατον να κερδίσει…

Στην πρώτη γραμμή μέχρι το τέλος της ζωής της. Γενναία και αποφασιστική μπροστά στις αλλεπάλληλες δυσκολίες που συγκίνησαν ολόκληρη τη χώρα. Μαχήτρια ακόμα και όταν όλες οι ελπίδες έδειχναν να εξανεμίζονται. Μέσα σε μάχες άνισες που έδωσε με αξιοπρέπεια και συγκλόνισε ακόμα και τους γιατρούς της.
Γενναία και αξιοπρεπής μέχρι το τέλος της

Από το μεσημέρι τα μηνύματα συμπαράστασης στα τρία της παιδιά και την οικογένειά της είναι διαδοχικά με ορισμένες εικόνες να ξετυλίγουν σα φιλμ κινηματογραφικής ταινίας τη ζωή της. Από τα παιδικά χρόνια στους Αμπελόκηπους και στα Σίδερα Χαλανδρίου, τις σπουδές κι τα βήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αρχικά στο πλευρό του πατέρα της μέχρι τα δύσκολα με το χαμό των γονιών της και τις δικές της προσωπικές περιπέτειες μέσα από τις οποίες δοκιμάστηκε και έγινε παράδειγμα για εκατοντάδες ασθενείς.

Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Πέντε μέρες μετά από αυτή την ομιλία στη βουλή, η Φώφη Γεννηματά οδηγείται στον Ευαγγελισμό. Από την πρώτη στιγμή οι διαγνώσεις της άφηναν λίγα περιθώρια, κάτι που γνώριζε και η ίδια. Η οικογένειά της ευελπιστεί σε ένα θαύμα που όμως δεν έρχεται. Η κατάστασή της, τα τελευταία 24ωρα επιδεινώνεται και το πρωί πέφτει σε ηπατικό κόμμα Λίγες ώρες μετά, ο οργανισμός της λυγίζει…

Φώφη Γεννηματά: Τι είναι το ηπατικό κώμα που τελικά οδήγησε στο θάνατο της

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της», ανέφερε σε ανακοίνωση του το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η είδηση προκαλεί ένα κύμα συγκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα. Στα έδρανα που καθόταν στη βουλή λίγα λουλούδια από συνεργάτες και συνοδοιπόρους στο ΚΙΝΑΛ, με τη θλίψη να αποτυπώνεται στα λόγια και στα βλέμματα όλων.

Στα λόγια συνεργατών και φίλων που την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες εβδομάδες αποτυπώνεται το μεγαλείο της ψυχής της. Η Φώφη Γεννηματά γνώριζε από την πρώτη στιγμή όπως έλεγαν πως η μάχη ήταν μη αναστρέψιμη αλλά είχε αποφασίσει να παλέψει μέχρι τέλους. Με τη γενναιότητα και την ψυχραιμία που την χαρακτήριζε σε όλη της τη ζωή…

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του.

Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού. Μιας μάχης που η ίδια είχε δώσει το 2008 και είχε καταφέρει να ξεπεράσει.

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπέκυψε στην 5η δεκαετία της ζωής της, όπως και οι γονείς της. Η μητέρα της πάλευε για 10 χρόνια με τον καρκίνο και πέθανε όταν ήδη είχαν ξεκινήσει τα σοβαρότατα προβλήματα του Γιώργου Γεννηματά.

Λίγους μήνες μετά το 1994, πεθαίνει σε ηλικία μόλις 55 ετών ο Γιώργος Γεννηματάς και κλείνει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Η Φώφη Γεννηματά κάνει συνεχώς προληπτικές εξετάσεις αλλά στέκεται άτυχη.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Με σεμνότητα και ευπρέπεια παρά τις δυσκολίες. Με αποφασιστικότητα και ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα που κάνουν τους ανθρώπους γύρω της, να την θαυμάζουν.

«Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις πρώτες αντιδράσεις μετά την τραγική είδηση συνοψίζεται η συναισθηματική φόρτιση ενός ολόκληρου λαού.

«Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός», ήταν το αντίο του Αντώνη Σαμαρά.

H κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει μεθαύριο το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών. Νωρίτερα την ίδια μέρα, η σορός της, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα