Πέθανε η Φώφη Γεννηματά – Θρήνος στον πολιτικό κόσμο. Η δήλωση Μητσοτάκη

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά – Θρήνος στον πολιτικό κόσμο. Η δήλωση Μητσοτάκη

Πέθανε το μεσημέρι της Δευτέρας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου μετά την υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου. Από την πρώτη στιγμή οι διαγνώσεις ήταν ιδιαιτέρως ανησυχητικές για την πορεία της υγείας της, παρόλα αυτά η ίδια, οι συγγενείς της και οι συνεργάτες της πίστευαν ότι θα καταφέρει να βγει και πάλι νικήτρια. Ωστόσο, κατά τη δεύτερη εβδομάδα της νοσηλείας υπήρξε επιδείνωση της υγείας της, γι’ αυτο άλλωστε δεν πήρε και το αναμενόμενο εξιτήριο. Από το βράδυ της Κυριακής, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Το πρωί έπεσε σε ηπατικό κώμα και μέσα σε λίγες ώρες κατέληξε.

Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ευαγγελισμός αναφέρει: Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της

Συντετριμμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Σύμβολο θάρρους για όλους

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά
Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει ότι αποχαιρετά «τη Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης και την χαρακτηρίζει μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο».

«Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας», προσθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, μια σπουδαία γυναίκα, με πίστη στη δημοκρατία. Μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη, την οδύνη μας και τα συλλυπητήριά μας. Ο πρωθυπουργός προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία. Έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται τοποθέτησή του», σημείωσε λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε σε ανάρτησή του ότι «Δε βρίσκω λέξεις να εκφράσω το σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση του, στο Τwitter, όπου ανέφερε ότι «Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια, ο Άνθρωπός μας».

«Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΚΙΝΑΛ για Φώφη Γεννηματά: Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια, σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης, αναφέρει το γραφείο Τύπου του κόμματος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

Σύσσωμοι οι πολιτικοί εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά πρόεδρο του ΚΙΝ. ΑΛ την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, άλλα και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝ. ΑΛ» , δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο  που δεν περίσσευε στη Βουλή. Μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής μία ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξης μας. Προσωπικά μετανιώνων που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω, όσο ήταν μαζί μας», έγραψε σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Ράκος ο Γιώργος Παπανδρέου για τη Φώφη Γεννηματά: Έφυγε η Φώφη μας

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Βουλή λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά είχε φύγει από τη ζωή. Δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Δεν είπε τίποτα. Έγινε γνωστό μόνο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έκανε δήλωση.

Ήταν παρών και όταν ο Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε το τριήμερο πένθος στη Βουλή.

Και λίγο αργότερα, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε στο περιστύλιο της Βουλής. Και εκεί τον περίμεναν όλοι για μια κουβέντα. Αλλά τα λόγια έβγαιναν δύσκολα από το στόμα του.

Με τη φωνή σπασμένη από τη θλίψη, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε μόνο: «Δεν έχω λόγια. Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας. Έδωσε μια μάχη παλικαρίσια», είπε και δεν άντεξε άλλο.  

Νωρίτερα, είχε ανεβάσει στο Facebook μια φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά και είχε γράψει μόνο: «Θα είσαι πάντα κοντά μας».

Στο MEGA μίλησε και η κ. Ζέφη Δημαδάμα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές. Την είχαμε δίπλα μας μέχρι πριν λίγες ημέρες και μας έδινε δύναμη αντί να της δίνουμε. Είναι πολύ δύσκολα. Η μάχη που έκανε ήταν αξιοπρεπής με τεράστια δύναμη. Η απώλεια είναι πολύ μεγάλη. Μας έδινε δύναμη. Έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά. Μαχόταν περισσότερο από ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας. Είναι παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους που δίνουν αυτή τη μάχη», είπε συγκινημένη.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Δύσκολα βγαίνουν τα λόγια από το στόμα μας τέτοιες ώρες. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η Φώφη δε θα είναι κοντά μας. Είχα ζήσει από κοντά το δράμα των γονέων της, δε φανταζόμουν ότι θα επαναληφθεί το σενάριο. Είναι τραγικές στιγμές. Αφήνει την παρακαταθήκη της, ένα σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο μας», σημείωσε συναισθηματικά φορτισμένος μιλώντας στο MEGA ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας.

Συγκλονισμένος είναι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος από την ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά.
Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Καμίνης τόνισε: «δεν είναι εύκολο να βρεις λόγια. Την γνώρισα αγωνίστρια, χαμογελαστή και πάρα πολύ ανθρώπινη».

«Η ανακοίνωση της ασθένειάς της από την ίδια, κίνησε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης σε ολόκληρη τη χώρα», συμπλήρωσε.

«Στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά της με αγάπη και σεβασμό, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα