Χρηματοδοτήσατε ψεκασμένους και αντί να κάνετε αυτοκριτική, σας φταίει η αντιπολίτευση

Χρηματοδοτήσατε ψεκασμένους και αντί να κάνετε αυτοκριτική, σας φταίει η αντιπολίτευση

Για αλαζονεία κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό κατά τη δευτερολογία του για το γεγονός ότι αντί της ελάχιστης αυτοκριτική καταφεύγει σε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, όπως είπε.

 
Επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση, αντιμετωπίζει με ελαφρότητα την πανδημία και στέλνει σήμα χαλαρότητας στους πολίτες και της επιτέθηκε ξανά σε σχέση με την εμβολιαστική καμπάνια λέγοντας πως στην πραγματικότητα η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία για να φτιάξει το δικό της καθεστώς και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε στοιχεία σχετικά με χρηματοδότηση από τα κονδύλια για την εμβολιαστική καμπάνια σε ΜΜΕ που προωθούσαν αντιεμβολιαστικές θέσεις, παραπέμποντας έτσι και στο περιεχόμενο της πρότασης Εξεταστικής. Αναφορικά με την κριτική στην κυβέρνηση περί της άρνησης να αναλάβει τις ευθύνες της παρέπεμψε στην κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών τονίζοντας το θέμα της Εύβοιας που ως συνέπεια των πυρκαγιών επλήγη και από τις πλημμύρες.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει για ποιο λόγο δεν έχει επισκεφτεί την Εύβοια και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να δοξαστεί κρυπτόμενος.

Αναλυτικότερα, βασικά σημεία της δευτερολογίας του Αλέξη Τσίπρα:

– Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την πιο ασυνάρτητη ομιλία από τότε που ανέλαβε Πρωθυπουργός. Είχατε μία ευκαιρία να κάνετε αυτοκριτική, να παραδεχθείτε λάθη και παραλείψεις, να πείτε αλήθειες. Και αντί αυτών ασυνάρτητες κατηγορίες και όλες οι ευθύνες στην αντιπολίτευση. 

– Πριν έναν χρόνο σας είπαμε να κάνουμε κοινό υπουργό Υγείας, σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για την πανδημία. Και τα αρνηθήκατε όλα. Είστε πρωθυπουργός, δεν έχετε κάποια ευθύνη; 

– Και για την αποτυχία σας στον εμβολιασμό σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πείτε μας έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας; Είστε αδιόρθωτος κ. Μητσοτάκη. Λέγατε ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι στις αρχές του 21;

– Ο κ. Πλεύρης τον Ιούνιο έλεγε ότι δεν είναι ευθύνη της πολιτείας να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Και τον κάνατε υπουργό. 

– Το ζήτημα της υπερβάλλουσας θνητότητας είναι υπαρκτό. Είσαστε αλαζόνας με 15.000 νεκρούς στην πλάτη σας, σταματήστε να κουνάτε το δάχτυλο.

 
Πού είναι οι ειδικοί;
– Σας ρωτώ σήμερα πού είναι οι ειδικοί; Μία σειρά από επιστήμονες μιλάνε για πείραμα και για ρίσκο μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις σας. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν έχετε κάποιο σχέδιο για να ενισχυθεί η πορεία του εμβολιασμού; Έχετε κάνει κάποια σοβαρή έρευνα για την υστέρηση του εμβολιασμού στις περιοχές της χώρας; Έχετε κάνει μία αποτίμηση αν οι αποφάσεις σας για τους νέους ανθρώπους είχαν θετικό αποτέλεσμα;

– Όταν δημιουργείς κλίμα εφησυχασμού στους εμβολιασμένους, ότι το κάνεις και ξεμπέρδεψες, είναι λάθος. 

«Ο εμβολιασμός ευκαιρία να φτιάξατε καθεστώς»
– Κ. Μητσοτάκη δεν κάνατε καμπάνια για τον εμβολιασμό. Βρήκατε μία ευκαιρία για να φτιάξετε καθεστώς στην ενημέρωση, για καθεστώς απευθείας αναθέσεων και να μη μιλάει κανείς. Αξιοποιήσατε την πανδημία ως ευκαιρία για να έχετε απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο κ. Κουρτς ήταν απλά μαθητούδι δίπλα σας. Δεν είναι τυχαίο ότι κάλεσε εσάς για να μιλήσετε όταν βραβευόταν για την ελευθερία του τύπου και τώρα τελικά διώκεται. 

– Θα έχουμε το χρόνο να δούμε με ποια κριτήρια δόθηκαν τα χρήματα από τις καμπάνιες στην εξεταστική που θα στηθεί με τις ψήφους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Χρηματοδοτήσατε ψεκασμένους
– Θέλω να σας ρωτήσω κ. Μητσοτάκη. Δώσατε πάνω από 40 εκατ. για πανδημία και να πείσετε πολίτες να εμβολιαστούν. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Δεν φταίνε μόνο οι παλινωδίες σας για αυτό το αποτέλεσμα. Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν και να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και ανοησίες. Εσείς μέσω της λίστας Πέτσα, που είναι λίστα Μητσοτάκη προφανώς, ο άνθρωπος αυτοφωράκιας ήταν, γιατί δώσατε 20.000 στο Βεργίνα tv στο οποίο ισχυρίζονται πως Σόρος και Γκέιτς θέλουν τον εμβολιασμό; Γιατί χρηματοδοτήσατε δεκάδες κανάλια στην περιφέρεια που προωθούν εκπομπές με νομικές συμβουλές κατά της χρήσης μάσκας και του εμβολιασμού; Γιατί δώσατε 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης για να λέει πως στόχος της πανδημίας είναι να πεθάνουν 15.000 παιδιά για να παραχθεί ένα κιλό αδρενόχωμα. Τι στο καλό είναι αυτό ένας θεός ξέρει. 

– Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους να κάνουν καμπάνια κατά του εμβολιασμού και μετά λέτε ότι σας φταίει η αντιπολίτευση.

– Αντιμετωπίζετε με ελαφρότητα την πανδημία για να αποκομίσετε μικροκομματικά κέρδη. 

– Λοιδορήσατε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Να αναστείλουμε τα σχέδια συγχωνεύσεων νοσοκομείων, να προσλάβουμε γιατρούς και νοσηλευτές, να προχωρήσουμε προγράμματα ψηφιοποίησης για διάγνωση από το σπίτι, αυτά που κάνουν σε όλον τον κόσμο προτείνουμε και εσείς λέτε δεν έχουμε προτάσεις.

– Μειώνετε τις έκτακτες δαπάνες 900 εκατ. ευρώ για το ΕΣΥ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. 

Ποιος φταίει για τις πλημμύρες;
– Για την κατάσταση με τις πλημμύρες ποιος φταίει; Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στην περιφέρεια. Η περιφέρεια στην αντιπολίτευση, ο δήμος οπουδήποτε αλλού. Τελικά ποιος φταίει για την κατάσταση με τις πλημμύρες; Ο Θεός; Θα αναλάβετε ποτέ μία ευθύνη; 

– Ο κ. Λέκκας είπε ότι δεν είχαμε ακραίο καιρικό φαινόμενο και ότι σε 2,5 μήνες στην Κύπρο έγιναν αντιπλημμυρικά έργα ενώ στην Εύβοια δεν έχει γίνει τίποτα. 

– Κ. Μητσοτάκη στην Εύβοια γιατί δεν έχετε πάει, να δείτε τους ανθρώπους; Είστε απών και κρύβεστε. Πιστεύετε ότι θα δοξαστείτε κρυπτόμενος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News
Πανικός σε τσίρκο στη Ρωσία – Αρκούδα επιτέθηκε σε γυναίκα θηριοδαμαστή που ήταν έγκυος

Δείτε ακόμα