Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Υπονομεύσατε την προσπάθεια

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Υπονομεύσατε την προσπάθεια

Με ευθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του προέδρου του, απάντησε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση περί της πορείας της πανδημίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την αρχή της ομιλίας/απάντησής του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ότι τα ψέματα και η παραπληροφόρηση διατρέχουν το σύνολο της πολιτικής του, λέγοντας, μάλιστα, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπονόμευσε ακόμα και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι, με βάση τη συνολική εικόνα για τη διαχείριση της πανδημίας, από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα, η Ελλάδα κατέγραψε κατά μ.ο. 1.484 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, γεγονός που τη βάζει σε καλύτερη θέση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, απέρριψε τον ισχυρισμό περί υπερβάλλουσας θνητότητας, λέγοντας ότι αυτή είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Όσον αφορά στο ζήτημα των εμβολιασμών, ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπονόμευσε ένα μέτωπο κοινής λογικής, το οποίο, όπως είπε, ποτέ δεν διαμορφώθηκε και τόνισε ότι η Πολιτεία επιτέλεσε τον καθήκον της εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και αναρωτήθηκε αν η αντιπολίτευση επιτέλεσε το δικό της.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ, και κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για άγνοια για την ιχνηλάτηση και τα τεστ, για μπρος-πίσω στον τουρισμό, για τις διαδηλώσεις, αλλά και για ένοχη σιωπή για το πρόγραμμα των 41 δισ. ευρώ για οικονομία.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του για τα εμβόλια, λέγοντας ότι αρχικά υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν, στη συνέχεια ότι υπονόμευσε ένα εμβόλιο κάνοντας λόγο για «ξεστοκάρισμα», μίλησε για τα ρωσικά και κινεζικά εμβόλια και έκανε ειδική αναφορά στον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «μαγικό φάρμακο», ενώ χαρακτήρισε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ως «πρωτεργάτη του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ιδιαίτερη περίπτωση», λέγοντας ότι επέτρεψε δημόσια διγλωσσία στο κόμμα για τον εμβολιασμό, κατηγορώντας το κόμμα ότι δεν υποστήριξε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι το Freedom Pass αύξησε δραματικά τον αριθμό των νέων που εμβολιάστηκε. Σημείωσε, δε, ότι κάθε «ναι» της κυβέρνησης, ακολουθούσε ένα «όχι» της αντιπολίτευσης.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και επιβεβλημένο για να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των άλλων, δηλώνοντας ότι όσο πιο πολλοί οι εμβολιασμένοι, τόσο λιγότερες οι νοσηλείες και οι απώλειες και ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, όπως η βόρεια Ελλάδα, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει τι θα έκανε διαφορετικά ώστε να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα