Τσίπρας: Σφυρίξατε τη λήξη της πανδημίας με κυβερνητική απόφαση

Τσίπρας: Σφυρίξατε τη λήξη της πανδημίας με κυβερνητική απόφαση

Έντονη ήταν κριτική που ασκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σφυρίξατε τη λήξη της πανδημίας με κυβερνητική απόφαση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία ότι σταμάτησε εδώ και ένα χρόνο να ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή επισημαίνοντας ότι «όσο περισσότερο αρνητική είναι η πορεία της πανδημίας τόσο περισσότερο οι έχοντες κυβερνητική ευθύνη σταματούν να συζητούν για αυτά». 

 
Μάλιστα επικαλέστηκε στοιχεία ιδιαιτέρα στους θανάτους από τον κορονοϊό, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 συνανθρώπους δηλαδή περίπου ένα μικρό χωριό κάθε εβδομάδα φεύγει». Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «ξεπερνούμε κάθε εβδομάδα χώρες που έχουν αρχή της πανδημίας ήταν το αρνητικό παράδειγμα», και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι κρύβεστε για να κρύψετε την παταγώδη αποτυχία σας και δημιουργείτε κίνδυνο χαλαρότητας απέναντι στον κίνδυνο της απώλειας ζωής. 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα βλέμματα στον Γιώργο Παπανδρέου - Εξελίξεις εντός της ημέρας

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κυβερνητική απόφαση για τα μέτρα στην εστίαση και την πλήρη απελευθέρωση αλλά και στα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για απώλεια στήριξης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ο βασικός στόχος που ήταν η ανοσία δείχνει να εγκαταλείπεται», ανέφερε για τους εμβολιασμούς συνεχίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου στην εμβολιαστική κάλυψη. Συγκρινόμαστε με χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην εμβολιαστική κάλυψη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε ως παράδειγμα την Πορτογαλία μία χώρα με παρόμοιο πληθυσμό επισημαίνοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη είναι της τάξης του 88%.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία απύηθυνε κάλεσμα στους νέους για να εμβολιαστούν ασκώντας κριτική στο Freedom Pass και τα προνόμια αναφέροντας ότι «είπατε, εμβολιαστείτε για να πάρετε gigabites, και όχι για να σώσετε τη ζωή σας».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε αναφορά σε ανάρτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος επίσης εστίασε στους συμπολίτες που χάνονται κάθε εβδομάδα από τον κορονοϊό, λέγοντας «δεν τα λένε αυτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά στελέχη του κόμματός σας». 

Παραδοχή της αποτυχίας ότι καρατομήσατε όσους διαχειρίστηκαν την πανδημία
Ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για την αντικατάσταση στελεχών σε νευραλγικές θέσεις, τονίζοντας ότι είναι η μεγαλύτερη παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας σας.  Αναφερόμενος στις αντικαταστάσεις των Βασίλη Κικίλια, Παναγιώτη Αρκουμανέα, Βασίλη Κοντοζαμάνη, Νίκου Χαρδαλιά σημείωσε ότι «πώς αλλάζεις μια ομάδα που κερδίζει, που τα πάει τόσο καλα; Την αλλάζεις όταν σε οδηγεί από ήττα σε ήττα.» 

Την ίδια ώρα άσκησε έντονη κριτική στην επιλογή του Θάνου Πλεύρη ως νέος υπουργός Υγείας, γιατί όπως είπε «έχει ακραιες απόψεις και προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς». Μάλιστα δήλωσε ότι είμαστε μια χώρα που έχει δικηγόρο υπουργό Υγείας και γιατρό υπουργό Δικαιοσύνης».

Μάλιστα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ψηφοθηρία στους αντιεμβολιαστές, λέγοντας ότι «διαλέξατε τον κ. Πλεύρη, για να κλείσετε το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών γιατί προέρεχεται από την ίδια μήτρα». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα