Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, γνωστοποίησε τον υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Παράνομη και καταχρηστική κρίση από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω οποιασδήποτε συνδικαλιστικής οργάνωσης της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. ανάρτησή της.

ΚΚΕ-απόφαση δικαστηρίου-κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που εναντιώνονται στη μόρφωση που πωλείται σαν εμπόρευμα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία -αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση και ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Εκτός από τον παράνομο χαρακτήρα της απεργίας, που είχε διαπιστωθεί και με την προηγούμενη δικαστική απόφαση σχετικά με την απεργία της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, αυτή τη φορά η απεργία κρίθηκε επιπλέον και καταχρηστική και άμεσα εκτελεστή η απόφαση.

Επιπλέον η απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η αγωγή κατέθεσε το πρωί η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την ίδια μέρα.

Ο υπουργός ζήτησε να κρυφτεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά την αξιολόγηση καταγγέλλωντας ότι «πρόκειται για μεθόδευση», καθώς «γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέκυψαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτές στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν από 6 ημέρες », ενώ« τίθεται και το ζήτημα της συγκεκριμένης ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάρτιση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου

ΑΠΕ ΜΠΕ