Πέτσας: Ας αφήσουν οι ανεμβολίαστοι πίσω τις σειρήνες του ανορθολογισμού και να εμβολιαστούν

Πέτσας: Ας αφήσουν οι ανεμβολίαστοι πίσω τις σειρήνες του ανορθολογισμού και να εμβολιαστούν

Δεν υπάρχει ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων, ωστόσο εκεί που ανησυχεί είναι οι ανεμβολιάστοι, καθώς σε κάθε νέο κύμα πανδημίας εκείνοι είναι που πληρώνονται.

Ας αφήσουν πίσω τις σειρές του ανορθολογισμού και της εμβολιαστούν,

Για την αύξηση των τιμών σε μεταφορές και καύσιμα, την ελευθερία των εμβολιασμένων και τα ελληνοτουρκικά μίλησε στο LIVE NEWS ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής Υπουργών Εσωτερικών.

Προτρέπω να εμβολιαστούν οι ανεμβολιάστοι
Ήρθε η ώρα μετά από τόσους μήνες να συνεχίσουμε τη ζωή μας μπροστά. Εδώ και κάτι μήνες το εμβόλιο είναι όπλο μας. Το έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από 6,2 εκατ. συμπολίτες μας. Πρέπει να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα κανονικά. Πιστεύουμε ότι αυτό θα παρασύρει θετικά και όσους είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο. Τους προτρέπω να εμβολιαστούν », είπε ο κ. Πέτσας.

Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης απλώνουν ένα τριπλό δίχτυ προστασίας. Πρόκειται για διπλασιασμό της επιδοτικής θέρμανσης, της αύξησης του επιδόματος ρεύματος και της διεύθυνσης των κριτηρίων ώστε να μπουν τα νοικοκυριά σε αυτό το δίκαιο προστασίας », δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Αυτό το δίχτυ πρόκειται να καλύψει το 1/3 των νοικοκυριών της χώρας.

Η επιβάρυνση της παραγωγής ρεύματος, τόνισε ο κ. Πέτσας, επηρεάζει και την κατανάλωση του νερού, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τιθασεύσει αυτό το δευτερογενές κύμα που μπορεί να μην επηρεάσει τα νοικοκυριά.

Ο κ. Ο Πέτσας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση φόρων στο καύσιμα, ενώ εξετάζεται και μειώνεται στα δημοτικά τέλη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή θα αυξηθούν τα τέλη στους δημόσιους ή το κόστος θα απορροφηθεί με τη βοήθεια του κρατικού προϋπολογισμού.

Ωστόσο, τόνισε, ο στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές.

Η Ελλάδα ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας
Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να τρέξει αισθήματα ανησυχίας σχετικά με το ζήτημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει ως οφείλει τα κυριαρχικά δικαιώματα.

«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Εκεί που δεν ενδιαφέρει να προστατεύσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματα, και σε αυτό δεν κάνει βήμα πίσω

Ιδιαίτερα, η συμμαχία της Ελλάδας με τη Γαλλία βελτιώνει το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο και προσφέρει σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO